Otel yöneticiliği mezunları ne iş yapar?

Otellerin çevre düzenlemesi başta olmak üzere mimari yapısı ve diğer olanaklarının düzenlenmesi otel müdürlerinin sorumluluğu altında...

 

Turizmin önemli görülen bir yere sahip olduğu Türkiye'de otel yöneticiliği ve işletmeciliği anlamında akademik düzeyde eğitim veren bölgeler vardır. Otel yöneticiliği kısmında de teorik ve stabil olarak turizm kurumları ile ilgili bilgiler öğretilir. 

Otellerin çevre düzenlemesi başta olmak üzere mimari yapısı ve diğer olanaklarının düzenlenmesi otel müdürlerinin sorumluluğu altındadır. Park, bahçe ve otopark gibi imkanların yeterli olması otellerin müşteri kazanması için hayli önemlidir. Bu gibi etkenlere otel müdürleri yöneticileri ile beraber karar vermektedir 

Otel yöneticileri çoğu zaman otel sahiplerine bağlı olarak çalışır. Lakin otelin günlük idaresi tümüyle yöneticilerin sorumluluğu altındadır. Otel yöneticileri gereken olan tüm düzenlemeleri sağladıktan sonra sermaye ve diğer mali konularda otel sahipleri ile görüşebilir. 

Müşterilerin memnuniyetini ölçen anketler başta olmak üzere türlü iletişim yöntemleri ile beraber işletmenin devamlılığını sağlamak otel yöneticilerinin görevleri arasındadır. Turizm işletmelerinde yer bulan sosyal imkanların yeterli olması ve müşteri kitlesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gereken olan unsurlar otel yöneticileri tarafından tespit edilir. Turizm acentaları ile beraber çalışmaları koordine ederek turistlerin otellere kolay bir biçimde ulaşmasını ve diğer turlara katılmasını otel yöneticileri sağlamaktadır.

 

Otel yöneticileirinin yabancı dil bilgisinin çok güzel olması gerekmektedir. Bu vesileyle yabancı otellerle olan ilişkileri düzenleyerek ülke turizmine ve bireysel kurum prestijine katkı sağlamaktadır 

Otel yöneticiliği bölümünü bitirmiş olan kişiler öncelikle turizm işletmelerinde görev yapar. Otellerin yöneticilik kısımları de dahil olmak üzere işletmeyi idare edecek her kurumla ilgili yönetim bilgisine sahip olurlar. Bu bölüm mezunu olan kişiler, otelin hizmetinin aksamaması için gereken olan çalışan ihtiyaçlarını, nitelikleri ve görev alanlarını belirler. Her alanda hizmetin devam etmesi için mali ve idari konuları da düzenleyebilir. Mutfak, lobi, resepsiyon bölgeleri başta olmak üzere temizlik ve hijyen kurallarını da kontrol eder. 

Bu bölüm mezunu olanlar otellerin envaiçeşit tanıtım faliyetlerini de düzenler. Turizm devrinde gereken olan ilgiyi yaratabilmek için hizmet kalitesini kontrol eder. Otel çalışanlarının psikolojik olarak iyi hissetmelerini ve daha iyi çalışmalarını sağlamak için birtakım yöntemler belirler ve performans etkinlikleri düzenleyebilir. 

 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki makalemiz olan İş yeri sigortası nasıl yapılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?