Doğal güneş kremi yapımı
Kakao, fındık ve badem yağlarının her birinden 1 tatlı kaşığı alınmak suretiyle kaba eklenmektedir. Sonrasında krem kıvamını alıncaya...
Haziran ve ağustos ayları arasında hepimiz zararlı güneş ışınlarına maruz kalıyoruz. Zararına karşın, bronz bir tene sahip olmak birçoğumuzu cezbediyor. Uzmanlar, güneşe çıkmadan önce kesinlikle güneş kremleri kullanılması öneriyor. Pahalı güneş kremleri yerine evde kendi imkanlarınızla doğal güneş kremleri yapmak mümkün!
İlk tarif için gereken olan malzemeler; kakao yağı, fındık yağı, badem yağı ve gliserin.
Kakao, fındık ve badem yağlarının her birinden 1 tatlı kaşığı alınmak suretiyle kaba eklenmektedir. Sonrasında krem kıvamını alıncaya kadar gliserin eklenmek suretiyle, güneş kremi elde edilir. Güneşe çıkmadan yarım saat önce vücudumuza uygulanması önerilmektedir. Krem ağzı kapalı kapta, serin bir alanda muhafaza edilmelidir.
Üçüncü tarif için gereken olan malzemeler; havuç, karanfil, susam yağı ve zeytin yağı.
2 adet havuç rendelenerek, üstüne çıkacak halde susam yağı ve zeytin yağı eklenmektedir. Karışımın güzel kokması için içine karanfil de eklenmek suretiyle krem yapımı tamamlanır. Sprey kutusuna konularak kullanıma kullanıma hazır duruma gelir.
İkinci tarif için gereken olan malzemeler; kakao yağı, havuç yağı, gliserin yağı, badem yağı ve ozon yağı.
Genişçe bir kabın içine kakao, havuç, gliserin ve badem yağlarının her birinden 1 tatlı kaşığı, ozon yağından ise 2 tatlı kaşığı eklenmektedir. Karışım sprey kabına alınmak suretiyle, bronzlaşmak için kullanıma hazır duruma gelir.
Dördüncü tarif için gereken olan malzemeler; soğan kabuğu, su, badem yağı, susam yağı, havuç yağı, kakao yağı.
3 adet soğan kabuğu 1 su bardağı suyla kaynatılır. Su süzülerek, başka bir kaba alınır. Suyun içine iki tatlı kaşığı kadar badem yağı, susam yağı ve kakao yağı 2 tatlı kaşığı kadar da havuç yağı eklenmektedir. Karışım sprey kutusuna alınmak suretiyle kullanıma kullanıma hazır duruma gelir. Bu tarif kremin koruyucu etkisini artırmaya yöneliktir.
Beşinci tarif için gereken olan malzemeler; zeytinyağı, havuç yağı, kakao yağı, susam yağı, badem yağı, ceviz yağı, kayısı yağı, keten tohumu yağı ve fındık yağı.
Zeytin yağı ve fındık yağı 20 gram, diğer yağlar 10 gram olmak üzere karıştırılarak, sprey kutusuna alınır. 40 faktörlü bir koruma kremi elde edilir. Güneşe çıkmadan 20 dk önce uygulanması ve 2 saatte bir tekrarlanması önerilmektedir.