Testere nasıl kullanılır?

Elektrikli testere kullanımında ise kullanabileceğiniz malzemeye göre testere tercihi yapmanız çok önemli ayrıntıdır. Örnek verirsek,...

 

Testere ev dekorasyonlarında, inşaat işlerinde ve budama gibi tarımsal faaliyetlerde kullanılan dişli bir metal levha ve tutacaktan oluşan, tahta, plastik gibi malzemeleri kesmeye yarayan önemli bulunan bir yapı malzemesidir. Testere elektrikli ve el testeresi olmak üzere iki ana bölüme ayrılır. Bu çeşitler de sahip oldukları diş sayısına, kullanım alanına göre kendi içerisinde ayrılmaktadır. Bilhassa elektirikli testereler çağımızda yaygın olarak kullanılır. Testere hakkında genel bilgi sahibi olunca, testere kullanırken dikkat etmemiz gerekli olan unsurlara göz atalım.

Elektrikli testere kullanımında ise kullanabileceğiniz malzemeye göre testere tercihi yapmanız çok önemli ayrıntıdır. Örnek verirsek, kavisli kesmeler gerçekleştirmek istiyor iseniz ve ahşap, metal, seramik gibi malzemeler üstünde çalışacaksanız dekupaj testere kullanmanız sizin yararınıza olabilecektir. Daha düz ve çizgisel kesmeler gerçekleştirmek istiyor iseniz, daire testere kullanmalısınız. Ağaç budama, yıkım gibi estetik kaygılar taşımayan kesmeler için panter testere kullanılabilir olabilecektir. Benzer zamanda bu testereleri kullanırken, kullanabileceğiniz zemine göre bıçak tercihi yapmanız da kesim işlemini hayli kolaylaştıracaktır.

Testere yapı itibarı ile hayli kesici bir alettir bu neden ile testereyi kullanmaya başlamadan önce kesinlikle eldiven ve gözlük takmalıyız. Bu vesileyle elimizeve gözümüze gelebilecek kıymık gibi küçük parçacıklardan korunabiliriz. El testeresi kullanırken, keseceğimiz malzemeyi sabitlemeliyiz. Sabitlediğimiz malzemeyi sağ elimizle kesiceksek sol elimizle tutmalıyız ve testereyi kesmek istediğimiz bölüme yerleştirmeliyiz. Testereyi ileri geri hareket ettirerek kesme işlemini yapmalıyız. Lakin malzemeyi keserken, testereyi çok hızlı ve çok yavaş kullanmamalıyız. Çok hızlı kullanmanız halinde keseceğiniz alanı kaçırabilirsiniz, eğer çok yavaş kullanırsanız da bu sefer kesim işleminiz zorlaşacaktır.

 
 
 
 

İsterseniz bir sonraki makalemiz olan Bisiklet nasıl boyanır ? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?