Orman endüstri mühendisliği nasıl kazanılır?

Orman endüstri mühendisliği bölümü az sayıda üniversitede bulunmaktadır. Daha fazla Karadeniz Kısmı içinde yer alan üniversitelerde b...

 

Her sene ÖSYM tarafından liseyi bitiren öğrenciler için üniversite sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlardan alınan puanlara göre sonraki kısım üniversite kısım tercihleridir. Bölümlerin tercihleri de ait oldukları puan çeşidine göre olur. Orman endüstri mühendisliği de diğer mühendislik kısımları gibi MF-4 puan çeşidine göre alım yapar. Bu bölümü tercih edecek olan öğrencilerin MF-4 puanını dikkate alması gerekmektedir.

Orman endüstri mühendisliği bölümü az sayıda üniversitede bulunmaktadır. Daha fazla Karadeniz Kısmı içinde yer alan üniversitelerde bulunmaktadır. Buna karşın kazanması zor bir kısım değildir. Çünkü bu bölüme olan talep fazla değildir. İsteyen ve ilgisi olan öğrencilerin rahatça kazanabileceği bir kısımdır 

Orman endüstri mühendisliği bölümü nasıl kazanılır?

İkinci bölüm sınavlarında orman endüstri mühendisliği bölümü için LYS-1 ve LYS-2 tercihlerinin yapılmış olması gerekmektedir. LYS-1 içinde 50 matematik ve 30 geometri olmak üzere toplam 80 soru varken, LYS-2 içinde ise 30 fizik, 30 kimya ve 30 biyoloji olmak üzere toplam 90 soru vardır. Bu sorular içinde matematik, geometri ve fizik sorularının MF-4 puanına olan etkileri daha fazladır. Çalışırken bunun bilincin de olmak önemlidir. Ek olarak, bu iki sınav 1 hafta ara ile yapılmaktadır.

Bu bölümü kazanabilmek için öncelikle her parça için zorunlu olan YGS'ye girilmesi gerekmektedir. YGS içinde 40 Türkçe, 40 matematik, 40 fen bilgisi ve 40 sosyal bilgiler olmak üzere toplam 160 soru bulunmaktadır. Bu sınavın MF-4 puanına olan etkisi maksimum yüzde 40 oranında olur. Bu sınav içinde MF-4 puanına maksimum katkıyı matematik soruları yapar. Bunu Türkçe, fen bilgisi ve sosyal bilgiler takip eder. Eğer YGS'den alınan puan baraj puanından fazla ise ikinci safha sınavlarına girmeye hak kazanılır.

 

Bu bölümü bitirmiş olan öğrenciler devlete bağlı olarak ya da özel şirketlerde çalışabilir. Özel olarak kağıt, kereste yahut mobilya fabrikaları orman endüstri mühendislerinin başlıca çalışma yerleridir. 

 
 
 

İsterseniz bir sonraki konumuz olan Veterinerlik nasıl bir bölümdür? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?