Ygs'ye çalışmaya nereden başlanır?

Sözel Öğrenciler : Sosyal – Türkçe...

 

YGS'nin açılımı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavıdır. Üniversiteye geçiş için ilk adım olan bu sınavda barajın geçilmesi durumunda iki senelik ön lisans programlarına kayıt yaptırılabilir. Ama 4 senelik lisans programlarına kayıt için daha sonra gerçekleştirilecek olan LYS’ye girmek gerekecektir. Bundan dolayı YGS üniversite yolunda ilk adımdır denilebilir.

Sözel Öğrenciler : Sosyal – Türkçe

Eşit Ağırlık Öğrencileri : Türkçe – Matematik

YGS'ye çalışmaya başlarken her ne kadar herkes kendi alanına önem vermesi gerekse de zor gelen alanlara da bolca zaman ayırmak gerekir. Genellikle de bunu başında yapmak hem temeli sağlamlaştıracaktır aynı zamanda son dönemlerde yaşanabilecek telaşeyi önleyecektir. Matematikten misal verilecek olunursa, bir kişi matematikte zorlanıyorsa alanı olsun olmasın düzenli çalışma sistemiyle başından başlayarak matematik çalışmaya önem verilmelidir. Kişi kendini başarılı hissettiği alanlara da önem vermelidir fakat başlangıçta zamanının çoğunu daha fazla zorlandığı derslere ayırabilir.

YGS çalışmaya dershane ile başlamak ve devam etmek bazen bazı yerlerde kaçışlara neden olabilir. Bu sebeple dershaneden yahut okulda öğretilecek derslerden 1-2 hafta önce başlaması önerilmektedir. Dershane veyahut okul ile beraber konularda bir tekrar olabilecektir. Bu da konuların zihne kolay ve hızlı biçimde yerleşimini sağlayacaktır.

 

YGS'de herkes alanının gerektirdiği puanlara ağırlık vererek soruları çözmelidir. O yüzden hepsinden önce çalışma şeklini de bu yönde belirlemelidir. Yani orada alan önemlidir. Alanlara göre ağırlık verilmesi gerekilen çok önemli iki ders yazılacak olunursa;

Bu ikişer ders her bir alanın üstünde ağırlıkla durması gerektiği derslerdir. Sınav sonuçlarında en fazla puanı buradan alacakları için çalışmalarında da bu alana öncelik vermeleri gerekecektir. Tabii ki ki diğer derslerinde düzenli çalışılması ve anlaşılması gerekir. Ama yüksek puan getiren derslerden daha çok net yapmak daha fazla puan kazandıracaktır.

YGS dört bölümden oluşur. Sırası ile Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilimlerden oluşan bu sınavda her bir kısım 40 sorudur. Toplamda 160 soru vardır ve 180 dakika süre konulmuştur. 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü için emin olunamayan bir sorunun boş bırakılması tercih edilir.

Sayısal Öğrenciler : Fen – Matematik

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Yurt dışında lise nasıl okunur? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?