İş yerinde takım atmosferi nasıl oluşturulur?

:...

 

Bütün çalışanlarının kendilerini bir takımın parçası olarak hissetmeleri ve herkesin ortak bir hedef için beraber çalışması bir şirketin yararınadır. Verimlilik ve pozitif bir iş yeri ortamı da bu hedefin bir parçası olmalıdır. Bir şirket çalışanları arasında iş dışı etkileşimi teşvik ederek ve proje takımlarının beraber çalışmalarına olanak sağlayarak var olan takım atmosferini güçlendirebilir. Genel takım ruhunun özel proje takımlarının da desteğiyle birleşimi şirketin başarı ve karını arttırmada çok uzun yollar katedebilir.

Çalışanlar için grup yemekleri veya voleybol oyunları gibi eğlence etkinlikleri düzenleyin. Bu çalışanlarınızın üstlerinde iş sorumluluğu olmaksızın birbirlerini tanımalarını sağlayacaktır. Yeni çalışanlarla yapılmış olan ilk personel toplantılarında, insanlara kendilerini tanıtabilmelerine yardım eden olacak etkinlikler sunun. Mesela, grubu iki kişilik çiftlere ayırarak herkesin arkadaşına kendi hakkında üç şey söylemesini isteyin. Daha sonraysa, her bireyin arkadaşını gruba tanıtmasını isteyin.

Proje ekipleri oluştururken değişik alanlarda uzman çalışanları bir araya getirin. Her takım üyesinin en güçlü yanını ortaya çıkarabilecek görevler verin. Takım üyeleri, takım arkadaşlarının hangi koşullar altında daha başarılı çalışabildiğini gözlemleyerek bu konuda onlara saygı ve destek göstermelidir. Yeni ve daha zor görevlerle çalışanlarınızı denemek için takım ortamından kaçının; bir takım üyesinin görevinde başarısız olması bütün takımın üretkenliğine zarar verecektir.

 

Görevleri konusunda takıma net direktifler verin, herkesi bu görevler içerisinde kendi rolü ve sorun çözme prosesi hakkında bilgilendirin. "Entrepreneur" dergisi psikoloğu David G. Javitch şöyle diyor: "Orada anahtar kelime açıklıktır. Hedef, roller, süreçler, güven ve ilişkiler net olduğunda başarı nerdeyse hep kapıdadır." Takımınıza verdiğiniz yönlendirmenin açık olduğundan emin olmak için, parça toplantılarında projelere düzenli bir biçimde göz atın. Bir takım zorlanıyor gibi göründüğünde takım üyeleriyle görüşerek sorunun köküne inin ve eğer gerek olursa hedef ve rolleri netleştirin.

Takımınızın başarılarını dillendirin. Her kısım toplantısına, takımların başarılarından ve bu başarıların şirket hedeflerine katkılarından söz ederek başlayın. Şirket bültenlerinde takımların çabalarına yer verin ve şirketin misyonunda başarılı olabilmesi için güçlü takım çalışmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayın. Takımların değerlendirmeye tabi olduklarını bilmelerine izin verin. Personelleriniz başarılı olduğunda bunu duyurun ve diğer çalışanlarınızı da aynını yapmaya teşvik edin.

Talimatlar

:

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki makalemiz olan Takım farklılıkların avantajları nelerdir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?