Günlük tasarruf önerileri
İşte bizim sizin için düşündüklerimiz:...
Tasarruf hayatımızın her alanında yaşam tarzı durumuna getirmemiz gerektiren önlemler paketidir. Kendimiz, ailemiz, çevremiz ve dünyamız için tasarruf önlemlerini öğrenelim ve öğretelim.
Yemek pişirirken düdüklü tencere kullanın.
Evinize güneş enerjisi taktırın. Çok karlı bir adım olabilecektir.
Kış mevsiminin etkili olduğu aylarda güneşi gördüğünüzde hemen perdeleri açın, ısının içeri girişini sağlayın.
Çaydanlıkta su kaynatırken kullanabileceğiniz kadar su kaynatın.
Leke çıkarmak için pahalı leke çıkarıcılar yerine beyaz sabun tercih edin. Çokca halde daha etkili olduğunu göreceksiniz. Ek olarak kat be kat ekonomiktir.
Buzdolabınızı pencereden ve ocaktan uzak bir köşeye yerleştirin.
Mutfakta kağıt havlu kullanmaktan kaçının. Bunun yerine küçük el havluları alın. Tekrar kullanma şansınız olur.
Bulaşıkları makineye yerleştirirken kirli bulaşıkları suyla durulamayın, yalnızca fırçayla sıyırın.
Yemek pişirirken tencere kapağını muhakkak kapalı tutun.
Evinizdeki ampulleri tasarruflu ampullerle değiştirin.
Yine mutfakta ekim şubat arası ayların dışında zorunlu kalmadıkça sıcak su kullanmayın. Soğuk suyu tercih edin.
Hayatımızda suyun yeri tartışılmaz. O durumda mutfakta olabildiği miktardai olabildiği ölçüde idareli su kullanın.
Klima filtresini sürekli temizleyin.
Araç lastiklerinizi devamlı kontrol edin. Bunun sayesinde yakıt tasarrufu yapmış olursunuz.
Yakın mesafeli yerlere yürüyerek gidin. Hem spor yapmış olursunuz. Veyahut bisiklet kullanın.
Kaçak muslukları en kısa süre içinde tamir ettirin.
Kış mevsimindeki aylarda pencere kenarlarını bantlayın. Bu vesileyle ciddi anlamda ısı tasarrufu yapmış olursunuz.
Çamaşır ve bulaşık makinenizi tam dolmadan çalıştırmayın. Çamaşır makinesi zorunlu çalışacaksa mini programını tercih edin.
Tuvalette sifonun içine pet şişe bırakın. Su tasarrufunda etkili yöntemdir.
Elektrikle çalışan aletlerin işi bitince muhakkak fişini prizden çekin.
Kaloriferlerin önünü daima açık tutmaya çalışın. Koltuk, dolap gibi eşyalarla ısının hareket yönünü kesmeyin.
İşte bizim sizin için düşündüklerimiz:
Gün içinde nelerden tasarruf sağlanabilir acaba? Hiç düşündünüz mü?