Saça boya nasıl sürülür?

Gereken hazırlıkları sağladıktan sonra saçı boyamaya başlayabilirsiniz....

 

Yeni saç rengi denemek isteyenler için evde saç boyama hem paradan aynı zamanda zamandan tasarruf sağlayacaktır. İşe önce saça münasip boyayı seçmek, boyayı hazırlamak ve boyama için küçük alanda alerji testi yaparak başlamak gerekmektedir.

Gereken hazırlıkları sağladıktan sonra saçı boyamaya başlayabilirsiniz.

Saça Nasıl Boya Sürülür?

Boya yapmadan önce üzerinize eski bir gömlek giymek, boya sürülebilecek eşyaları alandan uzaklaştırmak boyanın dökülme, sıçrama riskine karşı gereklidir. Bunlara dikkat ettikten sonra ellerinize boya eldiveni giyerek, boyayı üstündeki talimatlara göre hazırlayın. Bu bölümde bir boya fırçası ve ince bir tarak da gereken olabilecektir.

Eğer boyama konusunda acemiyseniz önce geçici veyahut yarı-kalıcı boya ile saçınızı boyamayı deneyebilirsiniz. Geçici boyalar bilhassa 6 ile 12 şampuan sonrası akar.Yarı kalıcı boyalar 20 ile 26 şampuan sonrası akacaktır. Kalıcı boyalar genelde altı ile sekiz hafta bazen daha uzun süreler saçta kalmaktadır.

Boyayı sürmeye başlarken önce saçlar güzelce taranır. Ortadan ikiye ayrılarak iki yana klipslerle tutturulur. İlk boya sürmede diplere (1,5-2  santim) sürmeyin. Önce bir tarafın en alt ense tarafından tarakla ince bir tutam enine doğru alınır. Diğer saçlar tekrar tutturulur. Fırça ile boya bolca birkaç defa sürülür. Bu biçimde benzer işlemler yukarı doğru benzer halde yapılmaktadır. Daha sonrasında diğer tarafa da yine alttan başlayıp ayırarak boya sürme işlemine bu biçimde devam edilir. Bütün saça boya sürdükten sonra kalan boya diplere de sürülerek tekrar bütün saça yedirilir. Takriben 30-40 dakika bekletilince saç bol su ile önce boyadan arındırılır. Sonra şampuanla yıkanıp, saç kremi ile kremlenerek durulanır.

 

Boyama işleminden asgari 24 saat öncesi saç yıkanmış olmalıdır. Saçınızdaki doğal yağlar boyanın daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır. Hafif kirlenmiş saç boyayı hep daha iyi tutmaktadır. Ek olarak boyayı uygularken saç bütünüyle kuru olmalıdır.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Saç boyası neden tutmaz? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?