Lazerle leke tedavisi

Yapılmış olan uygulama ardından bazen cilt üstünde kızarıklık, şişkinlik görülebilmektedir. Benzer zamanda uygulama sonrasında leke k...

 

Cildimizde oluşan lekelenmeler kimi zamanlarda estetik veya sağlık yönünde birey için probleme neden olabilir. Cilt lekeleri doğuştan oluşabileceği gibi sonrasında da türlü haller nedeniyle cilt yüzeyinde oluşabilmektedir. Günümüz teknolojisi istenmeyen lekeler için tedavi imkanı sunmaktadır. Uzman doktorlar, kişinin şikayetçi olduğu lekeleri inceleyerek, tedavi için gereken değerlendirmeleri yapar. Bugün leke tedavisinde aktif olarak kullanılabilen lazerler cildimizde oluşan lekelenmelerin giderilmesi veya hafifletilmesi için kullanılan tedavi yöntemi olarak geçmektedir. Bu tedavi hali benzer zamanda lazerle leke silme işlemi olarak da adlandırılabilmektedir. Yazının sonrasında lazerle leke tedavisiyle ilgili okuyucuyu bilgilendirecek faydalı bilgiler yer alır.

Yapılmış olan uygulama ardından bazen cilt üstünde kızarıklık, şişkinlik görülebilmektedir. Benzer zamanda uygulama sonrasında leke kısmında geçici koyulaşma oluşabilmektedir. Takip eden günler içinde kabuklanıp soyularak leke geçmektedir. Seans sonra ve seans aralarında yeni lekelenmelere neden olmamak için bölüm güneş ışığından korunmalıdır. Güneş ışığı alacak durumdaysa muhakkak koruyucu faktörlü bir krem kullanılmalıdır. 

Leke tedavisinde uzman doktorlar tarafından lazer kullanımı münasip görülmüşse, başlanacak tedavinin seansları pek çok değişkene göre değişiklik gösterebilir. Lekenin cinsi, uygulama yapılacak kişinin cilt yapısı gibi etkenler seans sayısını direkt etkilemektedir. Yüzeysel lekeler için tek seans yeterli olabilirken, doğum lekeleri için 15 seans gereken görülebilmektedir. Kişinin haline göre özel belirlenmesi gerekli olan seans sayısı için uygulamayı yapacak doktorunuzdan kesin bilgi edinebilirsiniz. Tek seansın yeterli olmadığı haller için seansların aralığı yine leke cinsine göre 3 ile 8 hafta arasında değişir. Lazerle leke silme işlemi azami bir saat kadar süren bir uygulamadır. Uygulanacak kısma göre seans süresi farklılık gösterebileceğinden bu süre on dakika gibi kısa bir zaman de olabilir. Seans için anestezi uygulaması gerekmemektedir fakat gerektiği hallerde da lokal olarak uygulanmaktadır.

 

Lazerle lekelerin silinme işlemi yüz, el, kol ve bacak kısımlarına uygulanabilmektedir. Güneş lekeleri, çiller, yaşlılık lekeleri ve doğum lekeleri gibi lekeler lazerle tedavi edilebilen cilt lekeleridir. Bu tedavi için son günlerde kullanılan lazer çeşitleri fraksiyonel lazerler, Q-switched Nd YAG lazer, IPL lazer ve KTP lazerlerdir. Fraksiyonel lazerlerin yan etki riski yüksek olduğundan tedavi esnasında kullanımına dikkatli olunması gerekir.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Bacağa sir ağda nasıl yapılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?