Lazer peeling nasıl yapılır?

Uygulama öncesi güneşe çıkmamak, güneş koruyucu krem kullanmak gerekebilir. Cilt muayenesi sonrası karar verilen peeling işlemi eğer ...

 

Yemek alışkanlıkları, alkol ve sigara kullanımı, kozmetik ürünler, hormonel değişimler cildimizde deformasyonlara neden olur. Bütün bunların yanında ne kadar özenli davranırsanız davranın yaşlanmayla beraber gelen kırışıklıkları, cilt lekelerini engellemek mümkün değil. Cilt deformasyonlarıyla evde hazırlayacağınız doğal kürler, düzenli ve sağlıklı hayatla bir dereceye kadar mücadele edebilirsiniz. Doğal yöntemlerden daha hızlı medikal yöntemler de mevcuttur. Bunlardan biri de lazer peeling uygulamasıdır.

Lazer Peelingin Etki Alanları

Sağlıklı görünüm için cilt yenilenmesinde etkili olmaktadır.

Akne ve sivilce kaynaklı izlerin giderilmesinde,

Göz ve dudak etrafında oluşan jest ve mimik kullanımından oluşan sağlam kırışıklıkların tedavisinde,

Cilt lekelerinin giderilmesinde,

Gözeneklerin küçültülmesi ve sıkılaştırılmasında,

Yaşlanmaya bağlı cilt kırışıklıklarında,

Lazer Peeling Nasıl Uygulanır?

Uygulama öncesi güneşe çıkmamak, güneş koruyucu krem kullanmak gerekebilir. Cilt muayenesi sonrası karar verilen peeling işlemi eğer yüzeyselse bir ağrı kesici alınmasına ihtiyaç duyulmaz. Daha derin bir soyma işlemi yapılacaksa ağrı kesici kremlerle ilgili bölümdeki ağrı engellenebilir. Daha sonrasında hasarlı bölümlere ihtiyaca göre düşük yahut yüksek doz ışınlarla soyma işlemi gerçekleştirilir. İşlem 30-45 dakika sürer ve işlem sonra 3-7 gün arası cildimizde kızarıklık oluşması normaldir. Böyle anlarda güneşten koruyucu ve nemlendirici krem kullanmak cilt sağlığını korumak açısından önemlidir.

 

Peeling işlemi öncesi detaylı bir cilt muayenesi yapılmaktadır. Bu muayenede cilt tipi, kırışıklık ve leke bulunan bölgeler tespit edilir.

Lazer peeling temelde türlü sebeplerle deforme olmuş cildin üst yüzeyinin soyulması için yapılmış olan lazerle müdahaledir. Hasarlı tabakanın soyulup, cilt yenilenmesi sağlanarak pürüzsüz görünüm kazandırılır. Kullanılan özel lazerle ısı hasarına neden olmadan çabucak iyileşme sağlanmaktadır. Lazer peeling uygulama yöntemlerine göre üçe ayrılır. Bunlar;

Kimyasal Peeling: Glikosit asit ve tca gibi çeşitleri olan kimyevi peeling 4 seans uygulanarak ciltteli lekelerin yok edilmesini amaçlar. Kimyevi peeling sonrasında cildin güneşten korunması cilt bozukluklarını engellemek için çok önemlidir.

Işık Peelingi: Daha çok cilt lekelerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Pigment bozuklukları, renk değişimleri ve ton farklılıkları ışık peeling ile kısa zaman içinde iyileşir.

Karbon Peeling: Diğer tekniklerden değişik olarak lazer işlemi yapılmadan önce cilde karbon kremi sürülür. Karbon içerikli bu krem lazerin etkinliği arttırmaktadır ve lekeleri gidererek pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlamaktadır.

 
 
 

İsterseniz bir sonraki makalemiz olan Gül suyu maskesi adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?