Bankacılık ve finans mezunları ne iş yapar?

Kısımda okutulan bazı dersler mikro ekonomi, genel muhasabe, bilgisayar, finans matematiği, hukukun temel kavramları, istatistik, ulu...

 

Finans sektörü hiçbir zaman önemini kaybetmeyecek olan sektörlerden biridir. O nedenden dolayı Bankacılık ve Finans bölümü mezunlarının iş bulma olanakları hep yüksektir. Dört senelik bir eğitim programıdır. Bankacılık ve Finans Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi'nde bulunan bir kısımdır. Bölüme girmek isteyenler için TM-1 ve YGS-6 puan türlerinden yeterli puan almak yeterlidir. Bölümün gayesi finans sektörünün ihtiyacı olan kişiler yetiştirmektir. Bankacılık ve Finans Bölümü mezunlarına “Ekonomist” unvanı verilir.

Kısımda okutulan bazı dersler mikro ekonomi, genel muhasabe, bilgisayar, finans matematiği, hukukun temel kavramları, istatistik, uluslararası finans ve finansal yönetimdir. Öğrencilerin mali, idari ve denetim mekanizmalarında türlü görev ve sorumlulukları yerine getirebilicek kişiler olması gerekmektedir. Bölümü seçmek isteyenlerin özel ve kamusal kurumlara bilgi ve deneyimleri ile danışmanlık yapabilecek olması önemlidir. Mezunlar dört senelik lisans eğitimlerinin sonrası master ve doktora çalışmalarını bitirerek akademik kariyer de yapabilir. Yabancı dil çok önemlidir. İngilizcenin yanında ikinci bir yabancı dil bilmek avantaj sayılır. Meslekte yükselmek isteyenler minimum iki yabancı dil bilmelidir.

 

Bankacılık ve Bankacılık Bölümü Mezunları Nerelerde Çalışabilir?

Belediyelerde çalışabilirler

Özel şirketlerde

Finansal kuruluşlarda

Banka Yatırımları Araştırma ve Değerlendirme Uzmanlığı, Banka yöneticisi, Finans Danışmanı, Finans yöneticisi, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Kamu ve özel kurumlarda yöneticilik, Müfettişlik ve Müfettiş Yardımcılığı, Sigortacılığı, Yatırım Danışmanlığı yaparlar.

Bankalarda

Bankacılık ve Finans Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Faiz hesaplamalarında bulunmaktadır.

Sermaye piyasalarını inceler.

Finansal planlama yapar.

Müşterilerin isteğine göre hesap açar yahut kapatır.

Kefalet mektuplarını yazar.

Yabancı para işlemlerini yapar.

Kredi taleplerini değerlendirir, onay vermektedir.

Uzman, müfettiş, iktisadi analizci, denetçi gibi unvanlar kazanılabilir.

Denetim firmalarında olanlar denetim yapar.

Senet tahsili işlemlerinde bulunmaktadır.

Finans uzmanı olarak çalışır.

Hesaplar arası para havalesi yapar.

Özel ve kamusal kurumlara danışmanlık yapabilir.

Çek işlemlerini yapar.

Kredi kartı düzenleme işlemlerini yapar.

Uluslararası, gelişmeleri takip eder ve uluslararası düzeyde iş ilişkileri kurup sürdürür.

 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki makalemiz olan Biyosistem mühendisliği mezunları nerelerde çalışır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?