Altın parlatma yolları

Daha fazla altın küpeler için kullanılan yöntemdir. Diş fırçasıyla diş macunu sürerek taltınlar silinir. Sonrasında suyun altına tutu...

 

Altın kadınların olmazsa olmaz aksesuarlarındandır. Altın ilk günkü parlaklığını korumalı ki göze güzel görünebilsin. Ama zaman geçtikçe toz, kir, sabun gibi dış etkenler altın parlaklığını alır. Bu problemle ilgili çözümü uzmanlar (bilhassa ev hanımları ) birçok çözüm bulmuşlardır. Peki bunlar nelerdir?

Daha fazla altın küpeler için kullanılan yöntemdir. Diş fırçasıyla diş macunu sürerek taltınlar silinir. Sonrasında suyun altına tutularak durulanan altınlarbir bezle durulanır. Su ile Kaynatma Yöntemi; Su ile dolu bir kabın içine konulan altınlar kaynatılarak yapılmaktadır. Bu yol daha fazla altınlara bulaşan kir ve yağların çözülerek parlamasını sağlamaktadır. Kaynatılan altınlar çıkarıldıktan sonra durulanır ve yumuşak bezle kurulanır.

Bulaşık Deterjanıyla Parlatma; Bir kabın içine ılık su doldurulur. Bulaşık deterjanı bu ılık su dolu kaba eklenir ve güzelce karıştırılır. Altınlar bu karışım dolu kabın içine konularak takriben onbeş dakika bekletilir. Kaptan çıkarılan altınlar yumuşak tüylü bir diş fırçasıyla fırçalanır. Sert tüylü fırçalar altınlarda çizikler oluşturabileceğinden kesinlikle yumuşak tüylü fırça tercih edilmelidir. Fırçalama işleminin sonrasında altın sıcak su ile yıkanır ve yine çizilmesinin engellenmesi için yumuşak bezle kurulanır. Daha iyi sonuç alabilmek için ılık su yerine sodyum içermeyen maden suyu veyahut soda kullanılabilmektedir. Amonyak Yöntemi; Sık yapılmaması gerekli olan bir metottur. Aksi takdirde altınlara zarar verebilir. Su dolu bir kabın içine amonyak eklenerek karıştırılır. Karışım dolu kabın içine konulan altınlar 1 dakikayı geçmeyecek zamanda bekletilir. Altınları çıkarırken sıkıntı yaşamamak açısından altınlar bir süzgeçle karışımın içerisinden alınır. Sonrasında suyun altına tutularak altın takılar güzelce yıkanır. Ve her zamanki gibi yumuşak bezle kurulanır.

 

Değerli Taşlı Altın Takıların Parlatılması;  Altın takılarda bulunan değerli taşların su ile temas ettirilmemesi açısından, takılar bulaşık deterjanlı bir bezle silinir. Bu işlemin sonrasında yumuşak bezle silinir. Bezin ıslak olmaması çok önemlidir. Son olarak kurulanan takılar başları yana biçimde kuru bir bezin üzerine yatırılarak kurumaya bırakılır. Bu vesileyle takılarda nem kalamayacaktır. 

Diş Macunu Yöntemi;

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Duvar süsleri nasıl yapılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?