Sezaryen öncesi nasıl hazırlık yapılır?

Anneliğe hazırlanan kadının hamilelik prosesi sezaryenle tamamlanacaksa bu işlemin uygulanması için bazı ön hazırlıkların yapılmış ol...

 

Averaj 9 aylık hamilelik sürecinin tamamlanmasından sonra anneliğe hazırlanan kadının ve bebeğinin içerisinde bulunmuş olduğu hal nedeni ile doktor tarafından normal doğum değil de sezaryen tercih edilmiş olabilir. Sezaryen doğum basit bir operasyon yöntemidir ve normal doğumla kıyaslandığı zaman artıları ve eksileri olan bir uygulamadır.

Anneliğe hazırlanan kadının hamilelik prosesi sezaryenle tamamlanacaksa bu işlemin uygulanması için bazı ön hazırlıkların yapılmış olması şarttır.

Sezaryen öncesi yapılan hazırlıklar nelerdir?

Sezaryene başlamadan önce bebeğimizin son durumunu kontrol etmek için doktor ultrason muayenesi yapabilir. Bu her halde gereken olmamakla beraber ihtiyaç durumunda uygulanmaktadır.

Sezaryen operasyonundan 10 saat önce hiçbir şey yenmemelidir. Sezaryen operasyonları çoğu zaman sabah yapıldığı için gece 12’den önce su da dahil hiçbir şey tüketilmemeli, akşam yenen yemek fazla yağlı ve ağır olmayan, mideyi yormayan cinsten seçilmelidir.

Ameliyat bölümünde operasyona engel olacak tüylenmeler var ise traş edilir.

Ameliyathanede halime kadının kalp atışları kontrol edilir. Tansiyonu devamlı olarak kontrol altında tutulur. Ek olarak anneliğe hazırlanan kadının damar yolu açılarak serum verilir.

Belirlenen operasyon gününden bir gün önce anneliğe hazırlanan kadının kendini daha iyi hissetmesi için duş alması önerilmektedir.

 

Hasta ile anestezi uzmanı görüşerek operasyonun ne biçimde yapılacağına karar verilir. Bu kararın verilmesinde hastanın son durumu hayli önemlidir.

Sezaryene bir gün kala ağrı kesiciler de dahil olmak üzere hiçbir ilaç kullanmamalısınız. Bu hal hayli tehlikelidir. Doktorunuzla devamlı iletişim durumunda olmalısınız.

Hastaneye gitmeden önce doğum çantanızı hazırlamış olmanız gerekmektedir. Bu çantada bebek için ve anne adayı için gereken malzemelerin bulunması gerekmektedir. Hastaneye giderken bu çantayı yanınıza almayı unutmayın.

Anestezinin biçimine karar verince operasyon için her şey hazırdır.

Sezaryen operasyonundan önce bağırsakların boşaltılması şarttır. Bu işlem lavman yoluyla yapılmaktadır. Hemşirelerin kullanılarak anneliğe hazırlanan kadının bağırsakları boşaltılır. Bu basit bir işlemdir, o nedenle anneliğe hazırlanan kadının tedirginlik duymasına gerek yoktur.

Hamilelik süresince size yapılmış olan tahlil sonuçlarını yanınıza almayı unutmayın. Bunlar operasyon sırasında doktorun kontrol etmesi gerekli olan belgeler olabilir.

 
 
 

İsterseniz bir sonraki konumuz olan Sezaryen doğum ne kadar sürer? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?