Radyo, televizyon ve sinema mezunları ne iş yapar?
Radyo, sinema ve televizyon bölümü öğrencileri, stajlarını da önemli medya kuruluşlarında yapabilir. Böylelikle buradan edinilen bilg...
Radyo, sinema ve televizyon bölümü iletişim fakülteleri içinde yer alan ve gayet önemli bir yere sahip olan bir kısımdır. Bu parça öğrencileri 4 senelik lisans öğrenimi boyunca yazılı ve görsel basın bilimleri ile ilgili teorik ve stabil eğitimler görür.
Radyo, sinema ve televizyon bölümü öğrencileri, stajlarını da önemli medya kuruluşlarında yapabilir. Böylelikle buradan edinilen bilgi ve çevre ile yeni iş imkanları elde edilebilmektedir. Radyo, sinema ve televizyon bölümünü bitiren kimseler, devlet radyolarında ve özel radyolarda radyo programcılığı, yönetmenliği ve yayın koordinatörlüğü görevlerinde bulunabilir. Buna ek olarak televizyon kuruluşlarının artması bu parça mezunlarına dizilerde, belgesellerde ve türlü projelerde kameraman, asistan, senarist gibi mesleklerde çalışma olanağı sunmaktadır.
Türkiye'de bilhassa büyük şehirlerde RTS bölümünü bitirmiş kişiler iş bulabilir. Lisans öğrenimi boyunca türlü girişimlerde bulunmak ve bu bilgilere ek bir çabada bulunmak bu parça mezunlarını pek önemli noktalara getirebilmektedir.
Radyo, sinema ve televizyon bölümü öğrenciler son sınıflara doğru stabil eğitimler görmektedir. Kısa film ödevleri başta olmak üzere türlü projeler hazırlayan radyo, sinema ve televizyon bölümü öğrencileri kendi iş imkanını öğrenciyken de yaratabilmektedir. Sinema, televizyon ve radyo alanında yapılmış olan fuar ve projelerde yer bulan kısım öğrencileri, mezun olduklarında bu alanlarda önemli görevler üstlenebilir.
Sinema alanında görev yapmak isteyen, RTS mezunları için de çokca çalışma alanı bulunmaktadır. Sinema filmlerinde asistan, kameraman yahut koordinatör gibi görevlerde bulunabilen RTS bölümünü bitirmiş kişiler, set içinde ışık, dekor ve ses gibi alanlarda da iş bulabilmektedir.
RTS bölümü mezunu olan insanların kendilerini geliştirmiş olmaları iş bulma şansını artırmaktadır. Radyo, sinema ve televizyon alanlarının çok geniş olması ve bu alanların bir sanat olarak değerlendirilmesi, teorik ve stabil bilgi birikiminin geniş olması zorunluluğunu ortaya çıkarır.
Radyo, sinema ve televizyon bölümü, daha fazla görsel basının ağırlıklı olduğu bir eğitim vermektedir. Sinema teknikleri başta olmak üzere, radyoculuk, radyo programcılığı, televizyon programcılığı, kameramanlık ve kamera çekim teknikleri gibi eğitimler bu kısımda verilir. Devlet kurumlarında ve özel kuruluşlarda görev alabilen radyo, sinema ve televizyon bölümünü bitirmiş kişiler, teknolojinin gelişmesiyle beraber yaygınlaşan sosyal medya alanında da türlü kademelerde görev yapabilir.