Kaykay bakımı nasıl yapılır?

Yeni başlayanlar için aldıkları kaykayın ömrü averaj 6 ay kadar olabilecektir. Kaykay kullanımındaki seviyeniz arttıkça, kullandığını...

 

Yeni başlayanlar için aldıkları kaykayın ömrü averaj 6 ay kadar olabilecektir. Kaykay kullanımındaki seviyeniz arttıkça, kullandığınız kaykayın ömrü de yapılmış olan hareketlere oranla kısalacaktır. Kaykayda ağır hareketler yapıldığı zaman bu süre 1 aya kadar inebilmektedir. Ne yazık ki kaykay konusunda aktif bir kullanım söz konusuysa, bakım yapmadan çok uzun vadeli kullanmayı düşünmek doğru olmayacaktır. Esasında kaykay bakımı, olan parçaların ömrünü uzatmaktan çok yeni parçalarla değiştirmeye dayanır. Genel anlamda her kaykayın performansı düşer fakat yapacağınız parça değişimleriyle bütünüyle yeni kaykay almanıza gerek kalmadan iyi bir sürüş sağlayabilirsiniz.

Kaykayda bakım gerektiren parçalar ve yapılması gerekenler

Tekerlekleri ne zaman değiştirmeniz gerektiğini yapılarındaki değişikliği gözlemleyerek anlayabilirsiniz. Dış kısmı tırtıklaştığı zaman, sürüş esnasında tekerlekten kaynaklı bir titreşim sezdiğinizde değişim için doğru zaman demektir. Tekerlekleriniz eskisi kadar iyi dönmemeye başladığı zaman yağ damlatılması çok tavsiye edilmez. Zaman içinde kullandığınız yağ akma yaparak sürüş kalitenizi etkileyebilir. Bunu yapmak için rulman temizliği yapmanız veyahut yeni rulman satın alarak değiştirmeniz daha etkili sonuçlar almanızı sağlamaktadır.

Truck (Dingiller), kaykayda iki adet bulunmaktadır. Temel anlamda kaykayı döndürmek istediğiniz bir zamanda yardım eden parçadır. Bu kısımdan kaynaklanan sorun dingillerin değişik bölümlerden zaman geçtikçe kırılabilmesidir. Bu hal gerçekleştiğinde yenisiyle değiştirmeniz gerekir.

 

Deck, tahtadan oluşan kısımdır. Ayakta durulacak olan alanı, kaykayın gövdesini oluşturur. Yapışkan özellikteki zımpara ile kaplıdır böylelikle sürtünme oluşturarak ayakların kaymasını engeller. Eğer kaykay üstünde tahta bölümünden kaynaklı bir sorun nedeniyle durmakta zorlanıyorsanız zımpara bölümünü yenileyebilirsiniz.

 
 
 

Devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Çocuklarda geniz akıntısı nedenleri adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?