Kalıcı fönün zararları

Bu tekniği iyi bilmeyen bir kişinin elinde ise saçlar iyi yapılmak istenirken mahvedilebilir. Formaldehit saça uygulandığı zaman ısın...

 

Düz fönlü saçlar, kadınlar arasında asla modası geçmeyen bir saç modeli olarak senelerdir yerini koruyor. Yılın modası kabarık yahut dalgalı saçlar olduğunda bile düz fönden vazgeçmeyen çokca kadın var. Ama devamlı kuaföre gitmek hem maddi hem manevi açıdan yorucu bir duruma dönüşebiliyor. Bunu yapmak için kuaförler, kalıcı fön yahut Brezilya fönü olarak tabir ettikleri alternatifi sunuyorlar. Peki bu kalıcı fön nedir? Zararlı mıdır? 

Kalıcı Fönün Zararları Nedir?

Bu tekniği iyi bilmeyen bir kişinin elinde ise saçlar iyi yapılmak istenirken mahvedilebilir. Formaldehit saça uygulandığı zaman ısınır. Uygulama miktarı ve süresi saçın yapısına göre ayarlanmalıdır. Fazla ölçüde ve zamanda tutulduğunda aşırı ısınacak olan bu madde saçı yakacaktır. 

Çok önemli unsur, işinin ehli olduğuna emin olduğunuz bir kuaförden konsültasyon almaktır. 

Kalıcı fönün zararları, uygulayan kişinin becerisine göre değişir. İşinin ehli ve bu uygulamayı iyi bilen bir kuaförün ellerinde saçlar bir zarar görmeyecektir, ayrıca eskisinden daha sağlıklı olabilecektir.

Başka olası bir zarar ise oluşabilecek hassasiyetlerdir. Formaldehit uygulaması, bazı insanlarda göz yanması, cilt kızarıklıkları ve burun kanamasına neden olabilir. Dikkatli olunması gerekli olan, cildinizi iyi tanıyıp saç boyalarında da bulunan maddelere karşı cildinizin alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini bilmektedir. Eğer narin bir cildiniz var ise kalıcı fön uygulaması yarardan çok zarar getirir.

 

Kalıcı Fön nedir?

Kalıcı fön Brezilya'da bulunmuştur. Bundan dolayı Brezilya fönü olarak da anılmaktadır. Havadaki nemin, saç şeklini bozduğunun farkedilmesi ile bu teknik ortaya çıkmıştır. Kalıcı fön ile saçlar averaj 3 ay süre ile düz ve parlak durumunu korumaktadır. Bu süre, saçın yapısına ve uygulanan bakımlara göre değişir.

Kalıcı fön işlemi nasıl yapılır?

Keratin yüklemesi, saçın bu yoğun işlemler nihayetinde bile parlak ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Kuaförler, nemsiz ve sağlıksız saçlara bu nedenle kalıcı fön uygulamasını önerirler.

Her şeyden önce saça formaldehit ve keratin yüklemesi yapılmaktadır. Bu vesileyle saç frize halinden (kıvırcık), defrize (düz) hale getirilir. Bu sebeple bu işleme defrize de denebilmektedir. Formaldehit ve keratin yüklemesi yapılmış olan saç, sonrasında ütüleme işlemine tabi tutulur. Bu işlemler nihayetinde saçlar nemden etkilenmeyen, parlak ve elektriklenmeyen bir duruma gelir.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki makalemiz olan Papatya yağı ile saç bakımı adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?