Ankastre fırın temizliği

 Islak deterjanlı bir bez ile panel silinir. Kuru, tüy bırakmayan bir bez yardımıyla kurutulur....

 

İtalyanca 'gömülü' anlamındaki 'incastro' kelimesinden gelen ankastreler, mutfak dolaplarından yalnızca tek bir yönü görülebilen, estetik görünümü ile tercih edilen sağlam mutfak eşyalarıdır. Başta fırın olmak üzere çokca beyaz eşya hem solo aynı zamanda ankastre olarak üretilir. Ankastre eşyaların işlevleri ve kullanımı solo eşyalarla aynıdır.

Kontrol panelini temizlemek için

 Islak deterjanlı bir bez ile panel silinir. Kuru, tüy bırakmayan bir bez yardımıyla kurutulur.

Ankastre fırın temizliği nasıl yapılır?

Ankastre fırınlar bilhassa paslanmaz çelik ve inoks olarak üretilir. Her iki malzeme de çizilmeye ve lekelere karşı hassastır. Bütün ankastre ürünlerde olduğu gibi ankastre fırınların düzenli biçimde, doğru metodlar ile temizlenmesi kullanım ömrünü uzatmaya ve sık karşılaşılan problemleri azaltmaya yardım eden olur.

Zorlu lekelerin oluşmaması ve çizilmelerin önlenmesi için her kullanım ardından fırının temizlenmesi gerekmektedir. Düzenli temizlik, yiyecek artıklarının kolay bir biçimde çıkmasını sağlamaktadır. Artıkların sonraki kullanımlarda yanarak koku yapmasını engeller.

Ankastre fırın temizliğinde (üretici belirtmediği durumda) özel temizleme malzemelerine gerek yoktur. Ilık su, bulaşık deterjanı ve tüy bırakmayan yumuşak bez yeterlidir.

Sıvı teması nedeni ile elektrik çarpması riskini ortadan kaldırmak için temizlik işlemine başlanmadan önce, fırının fişi çekilerek elektrik bağlantısı muhakkak kesilmelidir.

 

Zorlu leke çıkarıcı çokca ürün yahut uygulama ankastre fırınlara zarar verebilir. Paslanmaz ve inoks yüzeylerin temizliğinde buharlı temizlik ürünlerinin, aşındırıcı, partiküllü, asitli veya klor içeren ürünlerin ve temizlik kremlerinin kullanılmaması gerekmektedir 

Yanıklara neden olmamak için fırın temizlenmeden önce kesinlikle soğuması beklenmelidir.

Fırın kapağını temizlemek için

Fırın kapağı yan klipslerinden bastırılarak çıkartılır. Fırın özelliğine göre istenirse iç kapak camı çerçevedeki plastik parçaları esnetilerek yerinden çıkarılır. Bulaşık deterjanı ve ılık suyla yıkanarak temizlenir. Tüy bırakmayan bir bez yardımı ile kurutulduktan sonra yerine takılır.

Islak deterjanlı bir bez ile fırın kapağı silinir. Kuru, tüy bırakmayan bir bez yardımıyla kurutulur. Fırın kapağının camını temizlemek için bulaşık teli, çamaşır suyu, metal kazıyıcılar aşındırıcı temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır. Bu maddeler camın çok kolay bir biçimde çizilerek zarar görmesine neden olur.

 
 
 

İsterseniz bir sonraki konumuz olan Duvar aydınlatması nasıl yapılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?