Yoğurtlu çorba terbiyesi nasıl yapılır?

Elde edilen karışım çorbaya karıştırılmadan önce içine pişmekte olan çorbanın suyundan eklenerek sulandırılır. Terbiye bir nebze sula...

 

Çorba, yemeklerden önce veyahut yemeğin yanında servis edilebilen, çok fazla türü olan bir yemek çeşididir. İnsanlar özel olarak kış mevsiminin etkili olduğu aylarda içlerini ısıtması için sürekli çorba içmeyi tercih ederler. Çorbanın tadını ve kıvamını daha iyi hale getirmek için ise terbiye yapılmaktadır. Terbiyenin yapılabilmesi için türlü yollar vardır. Çorbanın terbiyesi; süt ve yumurtanın sarısı ya da yumurta sarısı ve limonun suyu ile yapılabildiği gibi yoğurt ile de yapılmaktadır.

Elde edilen karışım çorbaya karıştırılmadan önce içine pişmekte olan çorbanın suyundan eklenerek sulandırılır. Terbiye bir nebze sulandıktan sonra yavaşça çorbanın içine eklenir. Hazırlanmış olan bütün terbiyeyi tek seferde çorbaya boşaltmaktan kaçının. Terbiyeyi yavaşça eklemek suretiyle çorbanın kıvamına göre eklemeyi bırakabilir ve istediğiniz kıvamı tutturabilirsiniz. Aksi durumda çorbanız çok yoğun kıvamda olabilir.

Çorbanın tuzunu terbiyeyi ekledikten sonra koymalısınız. Eğer kıvamı ve tuzu da tamamsa, beş dakika kadar az ateşte kaynattıktan sonra, bir zaman bekletip servis edebilirsiniz.

Yoğurtlu çorba terbiyesi yapmak için gereken olan malzemeler; 1 adet yumurtanın sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı undur. Malzemeleri hazır ettikten sonra, yapılması gerekli olan ilk şey yoğurdu ayrı bir kaseye alarak güzelce çırpmaktır. Yoğurdu pürüzsüz hale getirdikten sonra üstüne 1 yumurtanın sarısı eklenir. Yoğurdun içine yumurtanın akının da karışmaması adına yumurtanın sarısını başka bir kapta ayırdıktan sonra yoğurda ekleyebilirsiniz. Yoğurdun üstüne yumurta da eklendikten sonra çırpılır. Bu karışıma en son un eklenmektedir. Unun çok topaklı olması halinde eleyerek eklemeniz daha pürüzsüz bir karışım elde etmenizi sağlayacaktır. Eğer çırpıcınızla çırptığınız durumda pürüzsüz bir terbiye elde edemediyseniz, bu safhada mikser de kullanabilirsiniz.

 
 
 
 

Devam etmek için bir sonraki konumuz olan Çorba terbiyesi neden kesilir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?