Yazılım uzmanı nasıl olunur?

Katıldığınız bu kurslar ve en sonunda aldığınız sertifikalarla yazılım uzmanı olabilirsiniz. Lakin süreç bunun ile kalmıyor sabretmek...

 

Zamanımızda her alanda değişim ve gelişim net bir biçimde gözlenmektedir. Bu değişim ve gelişim özel olarak teknolojik alanda direkt göze çarpmakla beraber bizim hayatımızı da kolaylaştırmaktadır. Hassaten bilişim, mobil ve network alanlarında göze çarpan bu kolaylıkların artarak devam etmesi beklenmektedir. Aklın sınırlarını zorlar nitelikte görünse de çokta uzak olmayan geçmişe baktığımızda bugünleri de aklın sınırlarını zorlar nitelikte görmekteydik. Peki bu değişim ve gelişimi sağlayan kimseleri hiç merak ettiniz mi?

Yazılım uzmanı olmak için yüksek eğitime gerek yoktur diyebiliriz. Şurada önemli olan bireysel eğitimdir. Bireyin kendisini bu alanda geliştirip güncel programları takip etmesi önemlidir.

Uluslararası alanda kabul görebilmek için belgelere ihtiyacınız vardır. Bu olanda çok profesyonel olsanız da kendinizi yazılım uzmanı olarak tanımlamak için türlü sınavlara, kurslara katılmanız gerekir. Türlü kurumlar bu alanda kurs vermekte ve kursun nihayetinde başarılı olmanız halinde size sertifika vermektedir. Bu kurslar ve sertifikalar arasında en geçerli olanı Microsoft’un düzenlediği kurslar ve sertifikalar diyebiliriz.

Yabancı dil temelinin olması çok önemlidir. Program dilinde İngilizce ana dil olarak kabul edilmektedir. Bir program yazabilmek için dili iyi düzeyde bilmeniz sizin faydanızadır.

Katıldığınız bu kurslar ve en sonunda aldığınız sertifikalarla yazılım uzmanı olabilirsiniz. Lakin süreç bunun ile kalmıyor sabretmek ve devamlı araştırıp geliştirmekle devam ediyor. Bu araştırma geliştirme nihayetinde yazdığınız kodlar, geliştirdiğiniz uygulamalarla da güzel işler yapabilir, çok kişinin hayatını kolaylaştırabilir ve iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.

 

Bugünlerde pekçok sektör vardır. Bu sektörlerden bazıları bugünümüze uyum sağlamaktadır ve gelişir. Bazıları ise zamanımızda yeterliliğini kaybeder ve unutulur. Yazılım uzmanlığı esasen bu iki maddenin harmanlanmış halidir. Bu günlerde network sisteminin hızlı bir şekilde gelişmesiyle iş alanı genişlemiş, eleman ihtiyacı artmıştır. Benzer zamanda da devamlı  gelişen teknolojide kullanılan programlar devamlı değişmete ve yazılım uzmanlarının kullandığı programları değiştirmesi ve geliştirmesi gerekir. Buradan da anlaşılacağı gibi yazılım uzmanı olmak isteyen bireyler her şeyden önce değişim ve gelişime açık olmalı, devamlı ileriyi görebilme yeteneği olmalıdır. Yazılım uzmanlığı sürecinden bahsetmek gerekirse;

Çok değil bundan takriben on sene öncesine kadar bankalarda, türlü kurumlarda veya iş ararken sıra beklemekte, zamanımızın büyük bir parçasını günlük hayatın koşturmacasıyla sarf etmekteydik. Lakin şimdi kısa bir zaman içerisinde faturalarımızı ödeyebilir, kısa bir zaman içerisinde çokca iş ilanı inceleyebilir ayrıca bu iş ilanlarına başvurabilir ayrıca ve ayrıca uçtuğumuz uçağı kaptan hiçbir müdahalede bulunmadan uçurabilir pozisyona geldik. Bu tür yenilikleri tasarlayan ve geliştiren kişiler çoğunlukla yazılım alanında kabul görmüş kişilerdir. Bu kişiler de yazılım uzmanı veyahut mühendisi, programcı, kod yazarı adı verilen kişilerdir. Eğer siz de öğrenmeye açık, takım çalışmasına yatkın ve araştırmacı ruhlu biriyseniz yazılım uzmanı olabilir. Günümüz uygulamalarıyla yetinmeyip hayatı azıcık daha kolaylaştıran, yeni yollar açan kişiler arasında yerinizi alabilirsiniz.

 
 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Direksiyon sınavı nasıl kazanılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

#1 yazılım uzmanı,

Yazılım uzmanı olmak için, öncelikle yazılım geliştirme ile ilgilenmeniz ve bu alanda ilgi ve yeteneklerinizi geliştirmeniz gerekir. Aşağıdaki adımları takip ederek, yazılım uzmanı olmaya adım atabilirsiniz:

Öğrenmeye başlayın: İlk olarak, bir yazılım dilini öğrenmeye başlamak için bir yol haritası belirleyin. Öğrendiğiniz dili, gelecekteki çalışma alanınız ve hedefleriniz doğrultusunda seçin. Öğrendiğiniz dilin dokümantasyonunu, kitaplarını ve eğitim materyallerini takip edin.

Pratik yapın: Öğrendiğiniz dil ve kavramları pratik yaparak pekiştirin. Örneğin, öğrendiğiniz dilin öğrenme kitabındaki örnekleri takip edin veya yeni projeler oluşturun. Bu, öğrendiğiniz dilin nasıl kullanılabileceğini anlamanıza yardımcı olacaktır.

İleri seviyeye taşıyın: Öğrendiğiniz dilin ileri seviyesi ile ilgilenin. Örneğin, nesneye yönelik programlama kavramlarını öğrenin ve bu kavramları pratik yapın.

İş deneyimi kazanın: İş deneyimi kazanmak, yazılım uzmanı olmak için önemlidir. Öğreniminiz sırasında öğrendiğiniz dil ve kavramları kullanarak, iş deneyimi kazanmak için farklı projeler üzerinde çalışmayı düşünebilirsiniz. Öğreniminiz bitiminde, staj veya part-time işler arayarak iş deneyimi kazanmaya devam edebilirsiniz.

Sürekli öğrenin: Yazılım sektörü hızlı bir şekilde değişmektedir ve yazılım uzmanı olmak istiyorsanız, sürekli öğrenmeniz gerekir. Yeni dil ve kavramlar öğrenin ve mevcut bilgi ve becerilerinizi geliştirin.


Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?