Tırnak cilası nasıl sürülür?

Cila ojeye göre daha dayanıksız ve çabuk bozulmaya müsaittir. Hal böyle olunca cilanın daha sağlam olmasını isteriz. Bunu yapmak için...

 

Tırnaklarda parlak bir görüntü oluşması için kullanılan, renksiz kozmetik ürününe tırnak cilası denmektedir. Çok türü bulunan tırnak cilaları güzel görüntü oluşturmak için kullanılmış olduğu gibi, tırnak yemelerinin önüne geçmek içerisinde kullanılmaktadır. Tadı acı olduğundan dolayı tırnak yiyen insanlar için caydırıcı niteliğe sahiptir.

Cila ojeye göre daha dayanıksız ve çabuk bozulmaya müsaittir. Hal böyle olunca cilanın daha sağlam olmasını isteriz. Bunu yapmak için cila sürülmeden evvel içine birkaç damla limon damlatılıp buzdolabı içinde bekletilebilir. Bundan dolayı cila daha sağlam hale gelir. Ek olarak koyu renk oje kullanmadan önce, tırnak cilası sürmek ojenin daha rahat çıkartılmasını sağlamaktadır. Koyu renk ojeyi çıkartırken hep izi kalır. Bu yöntemle ise oje çıkartılırken iz oluşmayacak ve daha kolay çıkacaktır. 

Kısaca tırnak cilasının yararları şunlardır; tırnağa bakımında etkin rol oynar. Uzun tırnak tercih eden kadınlarda ise tırnakları daha bakımlı gösterecektir. 

Tırnak cilası tırnakları güçlendirir. Bilhassa tırnak kırılmalarını çokça yaşayan kadınlar için sert cilalar üretilmektedir. Bu cilalar tırnağın yapısını güçlendirmekte ve kırılmaları en alt seviyeye düşürmektedir.

Kullanım biçimi olarak tırnak cilası ojeden çok da farksız değildir. Uygulama işlemi benzerdir. Ama yapı olarak değişiklik gösterebilirler. Tırnak cilası ojeye göre daha sağlıklı ve gündelik hayatı kolaylaştırıcıdır. Oje yerine tırnak cilası tercih edilmelidir. 

 

Gelelim tırnaklara cilanın nasıl sürülmesi gerektiği hususuna. Tırnaklar hepsinden önce bolca su ile yıkanıp kurulanır. Daha sonrasında parmaklar düz zemin üstüne yerleştirilir. Bunu yapma sebebimiz cilayı sürerken dağılmamasıdır. Daha sonrasında cila hafif çalkalanır. En küçük parmaktan başlamak suretiyle sürme işlemine başlanır. Fırça cilaya batırılıp çıkartılır. Fırçada kalan fazla cila şişenin ağız bölümüne sürülerek giderilir. En küçük parmak sabit tutularak, fırça tırnağın dip bölümünden başlamak suretiyle sürülür.Bu işlem iki kez yapılmaktadır. Her parmak için iki kez sürmek yeterli olabilecektir. Fırçayı tırnağın etrafındaki bölümlere sürmemeye dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer sürüldüyse de aseton vasıtasıyla kurumasını beklemeden temizlenmelidir. Tüm parmaklara ayrı ayrı cila sürüldükten sonra kuruması beklenir. Tek kat cila yeterli değilse, ilk sürülen kuruduktan sonra ikinci kat sürülebilir. 

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki makalemiz olan Kalıcı oje nasıl çıkartılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?