Sırt masajı nasıl yapılır?
Sonrasında ikinci hareket olarak yine kuyruk sokumu hizasından başlayıp boyuna kadar omurları üstüne gelmeden yanlara doğru yoğurma y...
Günlük yaşamın getirdiği yoğun stres ve onun etkilerinden kurtulmak için hepimiz türlü yöntemlere başvururuz. Kimimiz dışarıdan geldiği zaman kısa süreli bir uykuyla kimimiz bir yorgunluk kahvesiyle kimimiz de masajla rahatlamaya çalışırız. Bu yöntemler arasında masaj rahatlamak için en etkilisidir.
Sonrasında ikinci hareket olarak yine kuyruk sokumu hizasından başlayıp boyuna kadar omurları üstüne gelmeden yanlara doğru yoğurma yapar gibi daire çizilir. Boyun hizasına geldikten sonra yavaşça sıvazlayarak başlangıç yerine geri dönülür. Bu hareket de 3-5 kere tekrar edilir. Son olarak masajın ilk hareketi tekrar edilerek masaj bitirilir.
Masajı yaparken dikkatli olunması gerekli olan birkaç önemli nokta vardır. Bunlarla beraber uygulayacağınız masajın etkisi daha çok ve daha uzun bir zaman olabilir. Hepsinden önce masajı yaparken el temasınızı hiç kesmemelisiniz. El teması birden kesilince vücudumuzdaki rahatlama hissi aniden kaybolabilir ve masajın etkisi bozulabilir. Başın ve karnın altına konulması gerekli olan yastık da vücudumuzun gevşemesine yardım eden olacak küçük ayrıntı olduğundan unutulmamalıdır. Kullanabileceğiniz masaj yağını gevşemeye, cildi canlandırmaya yönelik olanları seçmeniz avantaj sağlayacaktır ve yağın kullanacağınız kişi üstünde alerjik bir etkisi olup olmamasına da dikkatinizi açmanız gerekmektedir.
Masajın Thai masajı , Bali masajı, refleksoloji, taş masajı, aromaterapi ve İsveç masajı gibi türleri vardır. Son günlerde yaygın olarak İsveç masajı kullanılmaktadır. İsveç masajı; günlük yaşamın sıkıntılarından kurtulmak için vücudumuzun canlılığını tekrar kazandıran; yorgunluğu ve ağrıyı azaltıp rahatlama ve gevşemeye yönelik yapılan masaj çeşididir. İsveç masajı vücudumuzda sırt bölgesinin yanında baş, boyun, kol ve bacaklara da uygulanabilir. Sırt bölümü için yapılmış olan masajda, masaj yapılmış olan kişi ilk başta başının ve karnının altına ince bir yastık koyarak yüzükoyun yatar. Masaj yapacak kişi masajı yapmaya başlamadan önce ellerini ısıtır. Ellerini ve masaj yapılmış olan kişinin sırtını masaj yağı ile yağlar. Masaj yağı olarak; bebek yağı, zeytinyağı, bitkisel ve aromatik yağlar kullanılabilmektedir. Sırt masajının uygulanma şekliyse aşağıdaki hareketlerden oluşur.
Stresin yan etkisi en fazla sırt kısmında görülmektedir. Gün içerisinde çok fazla ayakta durma, yanlış oturma ve ağır kaldırma gibi sebeplerle vücudumuzun ağırlığını taşıyan ve taşıdığı ağırlığı dengelemek için çalışan omurga üstüne aşırı yük biner. Bu da sırt kısmında kemik, eklem ve kas ağrılarına neden olur. Yaşanılan ağrıyı azaltmak için masaj gayet etkili bir yoldur.
Masaja ellerinizi kuyruk sokumu hizasına omurların üstüne gelmeyecek halde yanlara koyarak, el teması hiç bozulmadan, boyna doğru hafif basınç uygulayarak sıvazlamayla başlanır. Sonrasında boyun hizasında omuzlardan dışarıya doğru hafif kavis çizilerek başlanılan noktaya hiç basınç uygulamadan geri dönülür. Bu hareket 3-5 kere tekrar edilir.