Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği nasıl bir bölümdür?

Bölümün gayesi, mezunlarını turizm konusunda nitelikli birer turist rehberleri ve orta ve üst kademe yönetici adayları olarak yetişti...

 

Haziran ayının sonuna doğru YGS ve LYS'nin bitmesi ve tercih döneminin yaklaşması ile lise mezunu öğrenciler ve aileleri üniversiteleri ve kısımları araştırmaya başlarlar. Üniversite ve kısım seçmek bir anlamda mezun olunca kişinin hangi alanda devam etmek istediğine karar vermesi demektir. Son dönemlerde çokça tercih edilen Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği nasıl bir kısımdır?

Bölümün gayesi, mezunlarını turizm konusunda nitelikli birer turist rehberleri ve orta ve üst kademe yönetici adayları olarak yetiştirerek sektördeki ihtiyacıgidermektir. Parça doğası gereği İngilizce dil bilgisi gereklidir. İkinci yabancı dil, mezunlar için artı bir özellik olur. Kısım adı Turizm ve Otel İşletmeciliği olarak da kullanılmaktadır. Meslek Yüksekokulu'nda eğitim süresi, eğer hazırlık sınıfı var ise 3 sene, hazırlık sınıf yok ise veya hazırlık sınıfı sınav ile geçilir ise 2 yıldır. Turizm Fakültesi'nde eğitim süresi, eğer hazırlık sınıfı var ise 5 sene, hazırlık sınıfı yoksa yahut hazırlık sınavında yeterli puan alınıp geçilmiş ise 4 yıldır.

Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği hangi üniversitelerde vardır?

Ege Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Dicle Üniversitesi gibi üniversitelerde Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümü önlisans ve lisans dersleri verilir.

 

Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği çalışma alanları nerelerdir?

Bölümünü bitirmiş kişiler, bağımsız turist rehberi olarak çalışabilirler. Ek olarak, bir seyahat acentesine bağlı olarak turist rehberi, seyahat acentesi yöneticisi, seyahat acentesi memuru, turizm işletmelerinde orta ve üst düzey yönetici ve üniversitelerde kalarak akademik kariyer yapma şansları da vardır.

Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği hangi dersleri alır?

Ön büro yönetimi, turizm işletmeciliği ve yönetimi, temel hukuk, turizm işletmeleri muhasebesi, yönetim bilgi sistemleri, turizm ekonomisi, e-ticaret uygulamaları, yiyecek ve içecek hizmetleri, seyahat acenteliği ve tur operatörlüğü, turizm pazarlaması, biletleme, ikonografi, kongre ve fuar yönetimi, turizm davranışı, turist rehberliği, işletme politikası, iletişim ve insan ilişkileri, kültür ve turizm, dünya turizm hareketleri, insan kaynakları yönetimi, Türkiye flora faunası, dünya uygarlık tarihi gibi dersler görülmektedir 

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Arap dili ve edebiyatı nasıl okunur? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?