Parfüm nasıl seçilir?
Erkeklerin parfüm seçerken çalıştıkları sektörü de göz önünde bulundurarak seçmelerinde yarar var. Üst düzey konumda çalışanlar ağaç ...
Parfüm Latince "perfumum" kelimesinden gelir ve "duman içerisinden" anlamındadır. İçerisinde değişik çiçekler, aromalar, meyveler, baharatlar, yapraklar ve farklı esaslar bulunan parfümleri seçerken hayli zorlanırız.
Peki, parfüm seçerken nelere dikkat etmeli, nasıl parfüm seçmeliyiz?
Erkeklerin parfüm seçerken çalıştıkları sektörü de göz önünde bulundurarak seçmelerinde yarar var. Üst düzey konumda çalışanlar ağaç kabuğu, turunç kabuğu gibi daha otoriter kokulara sahip, yaptırım gücü yüksek kokuları tercih etmelidir. Vanilyalı, meyvemsi kokular yüksek mevkilerde çalışanlara münasip değildir. Ferah kokular ise daha fazla hareketli işlerde çalışanlara uygun olur. Tatlı kokular ise sigara içenlerin uzak durması gerekli olan kokulardandır. Çünkü bu tür kokular sigara kokusuyla birleşerek istenmeyen kokuların oluşabilmesine neden olur. Ek olarak erkekler parfümü kollarının üst bölümüne sıkarsa kokudan daha uzun zaman faydalanabileceklerdir. Akşam sıkılan kokuların ise daha fazla toprak ve odun ağırlıklı kokular olması gerekir.
Parfüm seçerken günün hangi saatinde seçtiğimiz önemlidir. Sabah saat 9-11 arasında seçtiğimiz parfümün kokusunu bir iki kullanımdan sonra beğenmememizin nedeni daha tenimizin kokusunun güne hazır olmamasıdır. Ek olarak yemek yedikten sonra da parfüm seçmemeliyiz. Yemekten önce parfüm seçmek kendimize daha münasip parfüm seçmemizi sağlamaktadır.
Parfüm tercihinde parfümü bileğimizin iç bölümüne sıkmalıyız. Bunun nedeni ise gün içinde bileğimizin iç bölümünün en temiz kalan bölüm olmasıdır. Oysaki bileğimizin tersine elimize, elimizin üzerine devamlı değişik moleküller yapışır ve dolaylı olarak bu bölümlere sıktığımız parfümden istediğimiz kokuyu alamayız. Parfümü denerken ilkin iki kokudan fazla sıkmamalıyız. Bu iki farklı parfümün her birini bir bileğimize sıkarak yarım saat bekletince koklamalı buna göre karar vermeliyiz.
Parfüm seçimini etkileyen başka etmenler ise, yeme alışkanlıkları, ten rengi, yaş, bulunduğumuz coğrafya (sıcak veya soğuk) da etkili olmaktadır. Örnek verilecek olursa, et tüketen bir kişinin ter yapısıyla tüketmeyeninki değişik olacağından benzer parfüm her iki kişide de değişik kokacaktır.
Kadınlar parfüm seçerken yaş, giyim tarzı vb etmenlere göre parfüm seçmelidir. Topuklu ayakkabı giyenler günün içerisinde daha çok güç sarf edeceğinden sıktıkları parfümün kokusu daha değişik kokacaktır. Klasik giyimi tercih edenler, sandal, oryantal gibi daha baharatlı kokuları tercih edebilirler. Spor giyinenler ise daha fazla okyanus ve deniz kokularını tercih etmelidir. Kadınlar parfümü, boyun, koltuk altı gibi iç bölgelere sıkmalıdır. Bunun sayesinde parfümleri daha kalıcı olabilecektir.