Ofis sandalyesi nasıl seçilir?

Basit ofis sandalyeleri, genel açıdan sadece alçaltma veyahut yükseltme fonksiyonlarına sahip. Ama ergonomik oturma koşulları düşünül...

 

Çalışma hayatını bürolarda geçirenler için ofis sandalyeleri hayati önem taşıyor. Peki, ofis sandalyeleri tercihinde, hangi kriterler göz önüne alınıyor?

Ayarlanabilir Olması 

Basit ofis sandalyeleri, genel açıdan sadece alçaltma veyahut yükseltme fonksiyonlarına sahip. Ama ergonomik oturma koşulları düşünüldüğü zaman, ofis sandalyelerinin bel ayarlamaları veyahut sırt ayarlamaları da olmalı. Çalışma zamanının büyük kısmı ofis sandalyesinde geçen çalışanlar, gelişmiş ayarlamalara sahip sandalyeler kullanarak sırt ağrısı veyahut bel ağrısı çekmiyorlar.

Tekerlekli Olması

 Ofiste kullandığınız masanın ucunda bir evrak var ve uzanarak bu evrakı almanız imkansız. Böyle bir halde, eğer ofis sandalyenizin tekerlekleri yoksa, yerinizden kalkmak zorunda kalacaksınız veyahut sandalyenizi sürüyerek zemine zarar vereceksiniz. Yani, hem zaman, aynı zamanda maddi olarak kayıplar görünecek.

Rengi 

Ergonomik ve fiziki şartlar açısından bir ofis sandalyesi ne kadar önemli ise, ofise münasip ve ciddi görünümlü ofis sandalyelerine sahip olmak o kadar önemli. Genel açıdan siyah yahut bordo renkler tercih edilmekte. Siz de çalışma ortamınıza münasip ofis sandalyelerini seçerek kullanabilirsiniz.

Sandalye Derisi 

Piyasada çok miktarda suni deri veyahut gerçek deriden yapılma ofis sandalyesi seçenekleri var. Tabii ki ki sandalye seçimlerinde gerçek deri hep için ilk sırada geliyor. Suni deriler arasında ise kaliteli olanların tercih edilmesi gayet önemli. Çünkü ofis sandalyesi, saatlerce üstünde oturulduğu düşünüldüğü zaman, terleme yapabiliyor. Kimi suni derilerde bu terleme, zaman ilerledikçe kalıcı kötü kokulara sebebiyet veriyor. Kaliteli bir deriye sahip olan ofis sandalyeleri tercih edilmeli!

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki makalemiz olan Ofis masası nasıl seçilir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?