Nasıl yüzülür?

Yüzme kurslarına 6 yaş ve üstü herkes katılabilir. Tabii her sporda olduğu gibi, bu spora da ne kadar erken yaşta başlanırsa o kadar ...

 

Yüzme, vücudumuza en faydalı sporların başında gelir. Yüzme esnasında vücudumuzdaki tüm kaslar çalıştığı için bu spor, bedene sağlık ve zindelik vermektedir. Su içinde yapılmış olan bu spor, suyun kalori yakma hızının fazla olmasından ötürü da daha hızlı kilo vermeye yardım etmektedir.

Yüzme kurslarına 6 yaş ve üstü herkes katılabilir. Tabii her sporda olduğu gibi, bu spora da ne kadar erken yaşta başlanırsa o kadar kolay öğrenileceği ve ilerleme kaydedileceği bir gerçektir. Kendi başına yüzme öğrenmek ise imkansız değildir ama bu, hem daha çok zaman alır aynı zamanda bazı yanlış hareketlerin kalıcı olmasına neden olabilir.

Yüzme öğrenmek için en basit yol, yüzme kursuna gitmektir. Orada yüzmeye yeni başlayanlardan profesyonel olarak bu işi yapan yüzücülere kadar, türlü seviyelerde sınıflar yer bulur. Yüzme, genel olarak maksimum 10 seansta öğrenilebilecek bir spordur. 10 seans nihayetinde, kişi yalnız olarak yüzebilecek seviyeye gelir. Bu kurslarda belli bazı teknikler öğrenilerek, bu sporda iyi bir seviyeye gelinebilir.

Nasıl Yüzülür?

Yüzmenin çok stili vardır. Bunların başında serbest yüzme, kelebek stili, sırt üstü yüzme ve kurbağalama yüzme stilleri yer bulur.

Yüzme harektlerinin sonuncusu ise kulaç atmadır. Suya yatay biçimde girerek kolları hareket ettirip suyu itme ve çekme işlemine kulaç atma denir. Bu hareketler tekrarlandığı zaman seri hale gelecektir.

 

Yüzme örenmenin ilk adımı, su üzerinde durmaktır. Bunu yapmak için yüzme havuzunda egzersiz yapılabilmektedir. Yüzme havuzunda, boyu geçmeyen bir derinlikte nefes alınıp, göğüs şişirilerek su üzerinde durmaya çalışılır. Bu egzersiz su üzerinde durmayı öğrenmeyi sağlayacaktır.

Ayak çırpma hareketi de yüzmede temel hareketlerdendir. Bunu yapmak için suya yatay biçimde kollar öne doğru uzatılarak ayaklar çırpılır.

Su üstünde yatay bir biçimde durmak da ikinci önemli harekettir. Ağız suyun içerisinde olacak biçimde, kollar iki yana açılarak suya yatay biçimde durulur. Daha sonrasında ağız suyun dışında olarak hareket tekrarlanır.

Yüzmenin püf noktaları

Yüzerken vücudumuzun suya paralel olması ve bacakların çok açık olmaması da önemlidir.

Yüzme öğrenmenin en ehemmiyetli püf noktası doğru nefes alıp vermektir. Ağızdan nefes alıp burundan nefes verildiği zaman doğru nefes tekniği de öğrenilmiş olur.

Yüzme sırasında kaliteli bir mayo ve gözlük de yüzme sporunu yapmayı kolaylaştırır. 

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Basketbol sahası nasıl yapılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?