Maşalı topuz nasıl yapılır?

Maşalı topuz her saç yapısına uygulanabilir. Bu topuzda saç ister dalgalı ister düz olsun işlem esnasında maşa kullanılır. Saçın yapı...

 

Topuz saç modelleri resmi iş günlerinin alternatif bir saç modeliyken, gündelik yaşamda da hayli şık ve kullanılabilir modellerdir. Düz, dalgalı ve kıvırcık saça topuz modelleri uygulanabilirken ince telli veyahut kalın telli olmasının da bir farkı yoktur. Her saç yapısı için değişik teknikler ile topuz saç yapmak mümkündür. Dağınık topuz, gergin topuz derken birçok topuz modeli uzman eller tarafından değişik şekillerde geliştirilmiştir. Bugün evde dahi kişiler istediği topuz modelini maşa, düzleştirici, fön ve benzeri saç şekillendirici araçlar ile verebilmektedir. Maşalı topuz modeli bunların arasında en fazla tercih edilen ve kolay yapılan model olarak benzer zamanda en kullanılabilir olandır.

Maşalı topuz her saç yapısına uygulanabilir. Bu topuzda saç ister dalgalı ister düz olsun işlem esnasında maşa kullanılır. Saçın yapısı kıvırcık dahi olsa maşayla daha düzgün değişik boyutlarda bukleler yaratılabilir. Maşalı topuz yapmadan önce saç yapılacak işlemler için hazırlanır. Saçın temiz olması kabarık, dağınık ve yağlı görünümü engelleyecektir. Düz ve dalgalı saçlar için maşa uygulamasından önce fönle saçların düzleştirilmesi önerilmektedir. Böylelikle sonrasında uygulanacak maşada tutam tutam saçlar daha iyi kavranır ve düzgün görünen sağlıklı bukleler elde edilebilmektedir. Kıvırcık saçlarda ise öncesinde kabarık ve dağınık görünümü engellemek için saç kremi uygulanabilir sonrasında maşayla daha düzgün görünen, az daha iri bukleler yaratılabilir. Maşa işleminin tamamlanması sonrasında saç el kullanılarak tam olarak karıştırılır ve saçlar aşağı yukarı doğru sallanır. Böylelikle buklelerde doğal görünüm elde edilir.

 

Kulak çevresi ve tepenin ön bölümünde saçlar bırakılır ve arkadaki saç lastik bir toka kullanılarak toplanır. Toplanan saç enseden bol bırakılmak üzere kıvrılarak üste doğru firketeler vasıtasıyla toplanır. Tepe ve kulak etrafında bırakılan tutamlar da arkaya doğru firkete kullanılarak tutturulur. Yine üst ve yanlarda bol kalacak biçimde toplanması tavsiye edilir. Ön kısımlarda bir tutam bukleler bırakılabilir. Tekrar bu buklelere maşayla geçilirse daha canlı ve düzgün bukleler elde edilecektir.

Dipnot: Saçın bu şeklini koruması için sprey kullanılması önerilmektedir. Özel olarak düz saçlarda buklelerin ömrü kısa olacağı için saçın toplanmadan önce köpük kullanılarak buklelerin sağlamlaştırılması ve de toplandıktan sonra bolca sprey kullanılması topuzun ömrünü uzatacaktır.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Yandan topuz nasıl yapılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?