Malta vizesi nasıl alınır?

Malta Konsolosluğu başvuruları, daha öncesinde Schengen vizesine sahip olan kimseler için başvuruları bir gün içerinde, eğer ilk Sche...

 

Stratejik öneme sahip olması nedeniyle tarihinde defalarca istilaya uğramış ve 1964 senesinde Fransa yönetimine karşı bağımsızlığını kazanmış Malta, Güney Avrupa’da yer bulan bir ada ülkesidir. Özel olarak eğitim alanında önemli bulunan bir yere sahip olan Malta, yurtdışından çok fazla öğrenci çeker. Ek olarak bir Bir Akdeniz ülkesi olarak turizmde önemli kabul edilen bir gelir kaynağına sahip olan Malta, 2007 senesinden beri Schengen vizesi ile turist alır. 

Malta Konsolosluğu başvuruları, daha öncesinde Schengen vizesine sahip olan kimseler için başvuruları bir gün içerinde, eğer ilk Schengen vizesine başvuru bahsi geçen ise takriben 3-4 gün içinde sonuçlandırır. Başvuru sürecinin talep edilen vize doğrultusunda istenen evraklara bağlı olarak 1 ile 3 aya kadar sürdüğü Malta vizesine başvurmak için düşünülen seyahat tarihinden bir ay önce başvuru yapılmalıdır. 3 ay ve daha çok süreli seyahatler içinse takriben 3 ay öncesinde başvurulmalıdır.

 Malta’da Eğitim Görecek Öğrenciler İçin İstenen Ek Belgeler

Eğitim göreceği kurumdan gelen davet ve kabul evrakları

Mezun ise noter tasdikli diploma fotokopisi

Türkiye’de kayıtlı olduğu öğrenci belgesi

Kaydını yaptırdığı okula ödenmiş harç makbuzu

Var ise sahip olduğu tapu ve araç ruhsat evrakları

Vize Başvuru Sürecinde İstenilen Belgeler

Çalışan ve işverenler için çalıştıkları kuruma ait vergi levhası, faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi ile SGK giriş bildirgesi evraklar arasında bulunmalıdır. Ek olarak, ilgililere şirketin antetli kağıdına yazılmış seyahat edecek kişi hakkında bilgi, seyahatin tarihi ile amacını kapsayan imzalı bir dilekçe sunulmalıdır.

 

Bütün Schengen ülkelerini kapsayan asgari 30 bin Euro değerindeki seyahat sağlık sigortası seyahat bitiş tarihinden 15 gün sonrasını da dahil edecek halde yapılmalıdır.

Maddi durumun seyahat için elverişli olduğuna dair aktif banka hesaplarının fotokopisi ile sahip olduğu gayrimenkullere dair ruhsat fotokopileri evraklar arasında yer almalıdır.

Başvuru yapan 18 yaşından küçük öğrenciler için sorumluluğunu alan kişiler birinci derece akrabalarını kapsamaması halinde akrabalık derecesini gösteren nüfus kayıt örneğini sunmalıdır.

Başvuru formları eksiksiz ve kesinlikle büyük harflerle doldurulmalıdır.

Seyahat sürecinde konaklama ile ilgili bütün bilgileri kapsayan evraklar, otel rezervasyonları, uçak yahut diğer ulaşım araçlarının gidiş ve dönüş biletlerine ait bilgiler konsolosluğa sunulmalıdır.

Başvurular, konsolosluk tarafından belirlenen vize başvuru merkezlerince randevu ile kabul edilir. 

Beyaz fonda son altı ay içinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf evraklar arasında yer almalıdır.

Schengen vizesi için ilk kez başvuru yapacak kişiler, Schengen ülkelerince oluşturulan bilgi sistemi kapsamında parmak izini kayıt altına aldırmalıdır. Daha öncesinde Schengen vizesine sahip olduğu durumda, parmak izi kaydını yaptırmamışlar da benzer halde parmak izi kaydını yaptırmalıdır.

 

Başvuru esnasında pasaportun geçerlilik süresinin seyahat bitiminden başlayarak asgari 3 aylık geçerliliğe sahip olmalıdır. Ek olarak vize işlemleri için minimum iki adet boş sayfası bulunmalıdır. Yıpranmış ve on seneyi aşmış pasaportlar yenilenmelidir. Eğer daha öncesinden sahip olunan eski pasaportlar var ise fotokopisi ile beraber aslı sunulmalıdır.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Aspendos nasıl oluşmuştur? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?