Kol kası nasıl yapılır?

Kol kası yapmak öyle kolay bir iş değildir. Zaman, emek, enerji ve disiplin isteyen bir fitness aktivitesidir. Hepsinden önce evde ke...

 

Sağlıklı ve formda olmak; yemek, su, oksijen kadar vücudumuzun önemli ihtiyaçlarından biridir. Kas sistemimizin sağlıklı olması demek; hareket, sinir, endokrin, dolaşım, solunum, sindirim, boşaltım, üreme sistemimizin ve duyu organlarımızında sağlıklı olması demektir. Kas sistemi vücudumuzda ciddiye alınacak bir yer kapladığı için sağlılık bir kas yapısı oluşturmalı, beslenmemize dikkat etmeli ve düzenli egsersizler yapmalıyız.

Peki kol kası nasıl yapılır?

Kol kası yapmak öyle kolay bir iş değildir. Zaman, emek, enerji ve disiplin isteyen bir fitness aktivitesidir. Hepsinden önce evde kendi başınıza antreman yapmak mı yoksa düzenli gidebileceğiniz ve kolay ulaşım sağlayabileceğiniz bir spor merkezine gitmek mi buna karar vermelisiniz. Çoğunlukla tercih edilen bir spor merkezine gitmektir. Çünkü spor merkezleri, aktivitelere ayrı bir azim, disiplin ve heves katacaktır.

İnsan vücunun en ehemmiyetli kas gruplarından biri kol kası grubudur. Günlük yaşantımızda en fazla kullandığımız ve ihtiyaç duyduğumuz uzullarımızdan biri olan kollarımızın güçlü olması, kol kaslarınızın sağlıklı olması ile ilgilidir. Bu yüzden kol kası çalışmanız, hassaten erkekler için fit görünüm sağlamaktadır ve sürekli pek önemli bir aktivitedir.

Kol kası yapmak için türlü egsersizlerden bahsedebiliriz. Temel ısınma hareketlerinden sonra, iceps dediğimiz ön kol kaslarının yapılanması için egzersizlere Z bar ile ayakta biceps hareketi ile başlanılması en uygunudur. Bu egzersiz başlagıçta 3 set 8 tekrarlı uygulanmaktadır ve daha sonrasında 4 set 12 tekrarlı olarak da uygulanabilir. Sonra dambıllar ile oturmak suretiyle ve dirsekleri sabit bir desteğe koyarak, yine 8-12 tekrarlı 3 yada 4 setlik Preacher Hammer Dumbbell Curls adlı egzersiz uygulanmaktadır. Vücudumuzun kalça bölümünün dirsek hizasından geride olması bu egsersizde çok önemli noktadır. Üçüncü önemli egzersiz olarakta Cable One Arm Curl hareketinden bahsedebiliriz. Bu egsersizde, ilk 3 set 8 tekrarlı, 4. set ise 16 tekrarlı yapılmalıdır. Bu egsersizdeki önemli nokta ise ayakta dik durmak ve dirseklerimizin olabildiğine vücudumuzdan önde olamsıdır. Ön  kol egzersizleri tamamlanınca arka kola geçilir ve sırası ile One Arm Pulley Push Down, Long Cable Triceps Extension ve Triceps Paralel Bar Dips hareketlerini 3 er set 8 tekrarla yapılmış olması yeterli olabilecektir.

 
 
 
 

İsterseniz bir sonraki konumuz olan Badminton nedir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?