Kilo almak için nasıl beslenmeli?

Kilo almak, kilo vermek kadar zor bir durumdur. Zor olan bu zaman zarfında sabırlı olmak gerekmektedir. Bir hastalık olup olmadığı ta...

 

Kilo almak, kilo vermek kadar zor bir durumdur. Zor olan bu zaman zarfında sabırlı olmak gerekmektedir. Bir hastalık olup olmadığı tahlillerle araştırıldıktan sonra beslenmeye dikkat göstererek kilo alınır.

Sağlıklı bir şekilde kilo alabilmek için neler yapmalı ve nasıl beslenmeliyiz?

Kilo almak için süt ve yoğurt ürünlerini arttırmamız gerekmektedir. Yoğurda şeker, sütünüze bal veya pekmez koyup zenginleştirebilirsiniz.

Sıvı gıdaları çok tüketiyorsanız bunu aza indirmeniz gerekmektedir. Sıvı gıdalar tokluk hissi vermiş olduğu için iştahınızı kapatır.

Psikolojik etkenler de kilo almanızı engeller. Bunu yapmak için yemek yediğiniz ortamın stresten uzak ve rahat bir ortam olmasına dikkat etmelisiniz.

Günün içerisinde 3 ana öğün yemektense 6 dengeli ara öğün yapmak daha etkili olur.

Ana öğünlerinizde yani sabah, öğle ve akşam öğünlerinizde muhakkak süt ürünleri, et ürünleri, tahıl grubu, sebze ve meyve ürünlerinin asgari bir tanesinin olması gerekmektedir.

Şeker oranı yüksek meyve sularının doğal olması ve posalarıyla beraber tüketilmesi yararlıdır.

Sütlü tatlılar, sütlaç, muhallebi, hoşaf gibi şekerli tatlıları da yemelisiniz. Ek olarak tahin-pekmez karışımı kasları ve kemikleri güçlendirdiği için sık tüketilmelidir.

Sağlıklı beslenmeye başlamadan önce eğer sigara içiyorsanız sigarayı bırakmanız gerekmektedir. Çünkü sigara iştahınızı kapatır.

 

Kilo almak isteyenler için çok önemli konu öğünlerdir ve muhakkak öğün atlanmaması gerekmektedir. Çok önemli öğün olan kahvaltı muhakkak yapılmalıdır. Kahvaltıyı erken saatte yapmak kilo alımı açısından önemlidir. Ek olarak kahvaltıda tereyağı, pekmez, reçel, bal ve kaymak bolca yenmelidir.

Makarna da çokça yenebilir. Bilhassa kıymalı yahut peynirli yaparsanız daha etkili olur.

Aşırı yağlı gıdalar yemek yerine haşlanmış besinler, ızgara yemekleri ve fırın yemekleri daha yararlıdır. Örnek vermek gerekirse patates kızartması yerine fırında patates, kızarmış tavuk yerine ızgara tavuk pişirmeyi tercih edin. Eğer yemeklerinizde yağ kullanacaksanız tereyağı ve margarin yerine zeytinyağı yahut sıvı bitkisel yağları kullanmanız daha sağlıklı olur.

Balla beraber arı sütü ve polen kilo almanıza yardım etmektedir.

Ara öğünlerde kalori ve protein değeri yüksek gıdalar seçilmelidir. Bilhassa çam fıstığı, ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişler, süt, kek, tost, ayran, hurma, meyveler tüketilmelidir.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Yeşil çay nasıl içilir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?