Kaslar nasıl esnetilir?
Düzenli şekilde spor yapılsın yahut yapılmasın herkesin kaslarının daha sağlıklı olmasını sağlamak için esnetme hareketlerini yapması...
Düzenli şekilde spor yapılsın yahut yapılmasın herkesin kaslarının daha sağlıklı olmasını sağlamak için esnetme hareketlerini yapması gerekir. Bunun nedeni günün içinde kaslar sürekli bir şekilde çalışır ve boylarında kısalmalar ortaya çıkar. Bu halin devamı olarak da duruş bozuklukları, bel yahut kas ağrıları gibi sorunlar gözlenmeye başlar. İşte bu sorunları ortadan kaldırıp vücudumuzu rahatlatmak için esnetme egzersizlerinin yapılmış olması gerekir. Bu sebeple her kimsenin vücudumuzun hangi bölgesini nasıl esnetileceğini bilmesi ve ona göre hareket etmesi gerekir. Böylece daha sağlıklı vücut için önemli adımlar atılmış olunur.
Kaslar nasıl esnetilir?
Baldırlar için sol el duvara dayanarak destek alınmak suretiyle ayakta durulur. Aynı süre içinde sağ bacak dizden kırılarak sağ el vasıtasıyla kalçaya yaslanır. Hareket boyunca sırtın dik kalmasına dikkat edilmesi gerekir. Bir zaman böyle durulur. Daha sonrasında benzer işlem tersten diğer bacak içn uygulanmaktadır.
Üst sıt ve omuz bölümü için öncelikle sağ kol ileriye doğru uzatılır. Daha ardından sol kol yardımıyla sağ kol vücudumuza doğru çekilir ve bir zaman öyle tutulur. Bu hareket bitince sol kol için benzer işlem tersten yapılmaktadır.
Esnetme hareketlerinin zamanı önemlidir. Spor yapanlar için spordan önce ısınmamışken esnetme hareketi yapmak pek tavsiye edilmez. Ama yine de vücudumuzu zorlamadan yapılabilmektedir. Spordan sonra vücut ısındığı dilendiği kadar yapılabilmektedir. Yani önce biraz vücudumuzu ısıtıp daha devamında esnetme egzersizlerinin yapılmış olması yararlı olur. Böylece kaslarda oluşabilecek sorunlar minumum seviyelere indirilmiş olunur.
Alt sırt bölümü için öncelikle yerde sırt üstü yatılır. Daha sonrasında her iki diz aynı süre içinde göğüs böglesine çekilir.
Diz esnetmek için öncelikle bacaklar kırık ve her ayak yere değecek biçimde sırt üstü yatılır. Ardından sol bacak düz halde yukarıya kaldırılır. Daha sonrasında bacak yavaşça göğüs bölümüne doğru çekilmelidir. Bu hareket tamamlanınca benzer işlem sağ bacak için tekrar yapılmaktadır.
Göğüs bölümü için hepsinden önce ayaklar omuz hizasında açılır ve dizler hafif biçimde kırılır. Ellerin avuç içleri vücudumuza bakacak halde arka tarafta birleştirilir. Daha sonrasında sırt ve karın sabit bir biçimde göğüs ileriye doğru ittirilmeye çalışılır.