Kabak turşusu nasıl yapılır?

2 adet kabak ve 1 adet soğanın kabukları soyulur. Sonrasında iki sebze de ince ince dilimlenir. Renklerini korumaları ve şok etkisi y...

 

Çoğu kişi tarafından bilinmeyen ama en lezzetli turşu tarifleri arasında yer bulan kabak turşusu, rahiyalı tadıyla öne çıkar. Kokusu ve tadıyla turşuseverlerin beğenerek tüketecekleri bir yiyecektir.

Malzemeler

2 çay kaşığı hardal tohumu

2 yemek kaşığı deniz tuzu

2 adet defne yaprağı

1 adet soğan

2 adet kabak

2 çay kaşığı kişniş tohumu

Sebzelerin üstünü öretecek kadar su

2 yemek kaşığı sirke

1 demet dereotu

Yapılışı 

2 adet kabak ve 1 adet soğanın kabukları soyulur. Sonrasında iki sebze de ince ince dilimlenir. Renklerini korumaları ve şok etkisi yaratması için ince ince dilimlenen 2 kabak ve 1 soğan soğuk suyun içine atılır. Bir tarafta turşu içi cam kavanoz veya kaseyi dolduracak ölçüde ılık su ve 2 yemek kaşığı deniz tuzu birleştirilir. Benzer suya 2 yemek kaşığı sirke, 2 çay kaşığı hardal tohumu, 2 çay kaşığı kişniş tohumu eklenmektedir. Bir müddet bekletilir. Turşuyu yapımı için kullanılan cam kavanoz alınır. İlk önce soğuk sudan çıkarılan ve ince ince dilimlenen 2 kabak ve 1 soğan kavanoza koyulur. Sonrasında baharatlı su sebzelerin üstünü örtüp kapatacak şekilde ve ölçüde dökülür. Sebzelerin üstünün su ile örtülmesi turşunun oluşması için önemli sayılabilecek bir püf noktasıdır. Son olarak yıkanıp orta boyutta parçalar olacak biçimde koparılan dereotları ile turşuya ottan bir kapak yapılmaktadır ve sebzeleri güzelce gizlenir. Turşu yaparken en ehemmiyetli püf noktalarından biri de turşu olana kadar sebzelerin hava almamasıdır. Bunu yapmak için kavanozun kapağı sıkıca kapatılmalıdır. Oda sıcaklığında 4-5 gün dinlendirdikten sonra turşu tüketilebilmektedir.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Kavun turşusu nasıl yapılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?