İşi bırakma nasıl duyurulur?

Şu anki iş durumunuz konusunda mutsuzluk ve memnuniyetsizlik hissedebilir ve işten çıkma vaktinin geldiğine inanabilirsiniz lakin ne ...

 

Şu anki iş durumunuz konusunda mutsuzluk ve memnuniyetsizlik hissedebilir ve işten çıkma vaktinin geldiğine inanabilirsiniz lakin ne yapacağınıza ya da patronunuza ne diyeceğinize emin olamazsınız. İşinizden asla kötü itibar bırakarak ayrılmayın. İşten nasıl ayrıldığınız, asgari yeni mevki için iş görüşmesine gitmek kadar önemlidir. Gelecekte bir işe başvurduğunuzda yüksek ihtimalle şu anki işvereninizle irtibata geçileceğini unutmayın. Şu anki işinizi bırakırken aklınızdan çıkarmamanız gerekli olan bazı şeyler vardır.

Müdürünüze işten ayrıldığınızı söyleyin. Diğer herkesten uzak, bir ofis yahut toplantı yerinde özellikle konuşmak istediğinizi belirtin. Müdürünüze söylemeden önce başka kimseye işten çıkacağınızı söylemeyin. Müdürünüzün işi bırakmayı düşündüğünüzü başka bir çalışandan öğrenmesini istemezsiniz.

Neden işten ayrıldığınızı açıklayın lakin neden yeni fırsat arayışında olduğunuz konusuna yoğunlaşın. Zamanınızı, patronunuzu yerin dibine sokarak veyahut şikâyet havası yaratarak harcamayın. Açıklama yaparken pozitif bir tutum sergileyin.

İşten tam anlamıyla ayrılmadan iki haftalık bir zaman tanıyın. Bu müdürünüze işten çıkacağınızı söyledikten sonra işe devam etmeniz gerekli olan standart süredir. İki haftalık süre işvereninize yerinize başka birisini bulmak için gerekli olan süreyi tanıyacaktır.

 

Bir istifa mektubu yazın. Bu işten ayrılacağınız gerçeğine resmiyet kazandırır. Mektubu müdürünüze gönderin ve günün tarihini atmayı ihmal etmeyin. Mektupta bunun istifanızın resmi bildirimi olduğunu açıklayın. Şirkete ve müdürünüze, size sağladıkları fırsat ve tecrübe için teşekkür edin. Mektubunuzu fazla uzun tutmayın ve işten ayrılma sebeplerinizi açıklamayın.

İş arkadaşlarınıza durumu kendiniz anlatın. Açıklamanızı kısa kesin ve pozitif kalmaya çalışın. Bir negatif yorumun, müdürünüzün yanına tekrar dönmenize neden olmasını istemezsiniz. Ayrıca müdürünüz sizin adınıza, e-posta yoluyla meslaktaşlarınızı bilgilendirebilir.

Patronlarınız ve eski iş arkadaşlarınızla iletişimde kalın. Gelecekte birisinin size referans olmasına ya da yeni işe girmek için eski patronunuzun ağınıza katılmasına ihtiyacınız olabilir.

 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki konumuz olan Evhamlı iş arkadaşıyla nasıl baş edilir? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?