İsilik neden olur?

Yukarıdaki maddelerden de anlaşıldığı gibi isiliğin ana sebebi terlemektir. Fazla terleyen kimselerde isilik olma riski çok çok fazla...

 

İsilik, cildimizde bulunan ter bezlerinin tıkanmasıyla beraber terin dışarı salgılanamaması sonucu oluşur. Ter bu neden ile dışarı çıkamaz ve cilt katmanlarında sızlamalar ortaya çıkar. Bu da kızarmış bir çevre içerisinde kaşıntılı döküntüler ve kabarıklıklara neden olur.

Yetişkinlerde İsiliğin Nedenleri Nelerdir?

Fazla terlemek: Sıcak havalarda fazla terleme ortaya çıkabilir. Özel olarak dar elbiseler ile spor yapmak daha çok terlemeye neden olur ve isilik oluşabilir.

Yalnış kıyafet seçimi: Kişilerin mevsim koşullarına münasip giyinmemesi ve kalitesiz kumaşlı kıyafetler tercih etmesi isiliğe neden olabilir.

Kilolu olmak: Kilolu kimselerde terleme daha çok görüldüğü için isilik olma riski daha yüksek olur.

Alerjik reaksiyonlar: Kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilecek besinlerin tüketilmesi yahut alerjisi olduğu bir madde ile yakın temas kurması isiliğe neden olabilir.

Kalın giyinmek:  Çok fazla üşüdüğümüz kış aylarında, soğuktan korunmak için kalın ve kat kat giyinmek isilik olma ihtimalini arttırır.

Yaşadığı iklimden farklı iklime gitmek: Kişiler alışık olmadığı sıcak ve nemli iklim şartlarında bir bölüme gittikleri zaman isilik olma ihtimalleri daha yüksektir.

Hareketsiz olmak:  Yatakta geçirilen zamanda hassaten kalın battaniye kullanılıyorsa terleme ile beraber isilik olma ihtimali de artar.

Yukarıdaki maddelerden de anlaşıldığı gibi isiliğin ana sebebi terlemektir. Fazla terleyen kimselerde isilik olma riski çok çok fazladır. Fazla terleyen kişiler o nedenden dolayı tedavi görmelidirler. Spor yapmanın da terlemeye düzen getirdiği ve isilik sorununu aza indirdiği bilinir.

 

Daha çok terlendiği için isilik bilhassa yaz mevsimindeki aylarda ortaya çıkar. İsilik yetişkinliklerde de görülebilen bir hastalık çeşididir ve kaşıntının yanında karıncalanma hissine de neden olabilir. İsiliğin daha sık görüldüğü bölgeler boyun, bel, kasık, diz ve dirseklerin iç kısmı ve boyun bölgesidir.

 
 
 

İsterseniz bir sonraki makalemiz olan Sistit nasıl geçer? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?