İş yeri açma belgesi nasıl alınır?

Peki istenen evraklar nelerdir?...

 

İş yeri açmaya karar verdiniz. Bu iş yeri için iş yeri açma belgesi gerekmektedir. Bu iş yeri açma belgesi ile iş yerinizi açar ve resmileştirirsiniz. Herkes iş yeri açma belgesi alamaz. Bunu yapmak için belli koşul ve şartlar gereklidir. Gördüğümüz iş yerleri sahiplerinin tamamı iş yeri açma belgesine sahiptir. Bu iş yeri açma belgesi ile açtıkları yeri kanuna münasip işletirler. Belgeye sahip olmak için öncelikli şart eğitimdir. Eğitim koşulları ise şöyle düzenlenmiştir.

Önemli görülen bir konu da iş yeriniz bar, pavyon vb özellikte ise alkolun iş yerinizde olcağınıda belirtmektir. Bu özelliklerin hepsine sahip bir kişinin yalnızca başvuru için gereken evrakları ile müracaat etmesi yeterlidir.

Mesleki ve eğitim programlarını bitirenler ek olarak alanında ön lisans eğitimini de tamamlar ise çıraklık eğitiminin de kapsandığı bir iş yeri açma belgesi alırlar.

Eğer bitirdiğiniz programın ya da meslek dalının dışında bir dalda ön lisans yapılmaktadır ise mesleğinde 1 sene çalıştıktan sonra belge alma hakkı kazanılır.

İş yeri açma belgesi mezun olunan kurumun müdürlüğünce düzenlenir.

Ek olarak ustalık belgesi taşıyanlara da bu belge verilir. Tabi gereken şartları karşılamak koşulu ile.

Bu belgeyi teknik lise mezunları, mesleki eğitim ve teknik okulları kurumları mezunları alabilir. Kurumların 4 senelik eğitim programlarını bitirmiş olmaları gerekmektedir. Orada dikkatli olunması gerekli olan unsur hazırlık snıfıdır. Hazırlık sınıfı okuyanlar hazırlık sınıfı okuduğu senesi yahut yılları bu süreye dahil etmemelidir.

 

Peki istenen evraklar nelerdir?

Sağlık ve fiziki durumun iş yapmaya münasip olduğunu belirten doktor raporu.

Nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı.

Dilekçe.

Okul diplomalarının fotokopisi ve aslı.

4 adet vesikalık fotoğraf.

Adli sicil belgesi yani sabıka kaydı.

Bu evraklar bir zaman içerisinde kullanıma hazır duruma getirilir ve başvuru gereken yere yapılmaktadır.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?