İmalat mühendisliği nasıl kazanılır?

Baraj puanı aşıldıktan sonra ikinci kısım sınavlarında LYS-1 ve LYS-2 tercihleri yapılmaktadır. LYS-1 50 matematik ve 30 geometri, LY...

 

İmalat Mühendisliği bölümü öğrencilerine soyut bir şekilde bulunan planın somut hale en iyi biçimde nasıl getirileceğini öğretir. Bu nedenle meydana getirilecek olan ürünün tüm aşamalarında imalat mühendisleri görev alabilirler. Özel olarak sanayi içinde deneyimli ve bilgili imalat mühendislerine ihtiyaç vardır.

İmalat Mühendisliği Bölümü Nasıl Kazanılır?

Baraj puanı aşıldıktan sonra ikinci kısım sınavlarında LYS-1 ve LYS-2 tercihleri yapılmaktadır. LYS-1 50 matematik ve 30 geometri, LYS-2 ise 30 fizik, 30 kimya ve 30 biyoloji sorusu içermektedir. Özel olarak gözde üniversitelerin imalat mühendisliği bölümlerinin kazanılması için yüksek puanların alınması gerekmektedir. Ama az puan alan öğrenciler için de seçenekler bulunmaktadır. Şu nedenle de endişe yapmaya gerek yoktur. LYS-1 ve LYS-2 1 hafta ara ile yapılmaktadır 

Her kısımda olduğu gibi hepsinden önce YGS'ye girilmesi gerekmektedir. YGS 40 Türkçe, 40 matematik, 40 fen bilgisi ve 40 sosyal bilgiler içeren bir sınavdır. Bu sınavdan ÖSYM'nin belirlemiş olduğu baraj puanının alınması ikinci safha sınavlarına girilmesi için zorunludur. Aksi durumda İmalat Mühendisliği kısmına girilmesi ilgili olmaz. Çünkü MF-4 puanı için LYS-1 ve LYS-2'ye girilmesi gerekmektedir.

İmalat Mühendisliği'nin ders programı makine ve endüstri mühendisliğinin karşımı gibi olduğundan ötürü sanayide çokca yerde iş bulabilme imkanları vardır. Bu nedenden dolayı ilgisi olan öğrencilere tavsiye edilen bir kısımdır.

 

İmalat Mühendisliği bölümü her mühendislik dalı gibi MF-4 puanına göre alım yapar. O neden ile çalışmaların buna göre yapılmış olması gerekmektedir. Türkiyede her üniversite çatısı altında bulunan bir kısım değildir. En popüleri İstanbul Teknik Üniversitesi'nde bulunmaktadır. Buradaki bölümün taban puanı diğer üniversitelere göre hayli yüksektir. İTÜ'yü hedefleyen öğrencilerin diğer adaylara göre daha yüksek puanlar alması zorunludur. Bunun yanında son dönemlerde bazı vakıf üniversiteleri de bu bölümü açmaya başlamıştır. Türkiye içinde yeni yeni kendisini bulmaya başlayan bu parça Amerika ve Avrupa üniversitelerinde "Manufacturing Engineering" olarak yer bulur. Sanayi için gayet önemli olan bu bölümün kazanılması için girilmesi gerekli olan sınavlar bulunmaktadır.

 
 
 

Devam etmek için bir sonraki konumuz olan Orman endüstri mühendisliği nasıl kazanılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?