İletişim sanatları nasıl bir bölümdür?

Gelişen teknoloji çağında iletişimin yöntemi ve aracı hayli önemlidir. Her çeşit bilginin ve haberin pek hızlı bir biçimde tüketildiğ...

 

İletişim Sanatları bölümü, üniversitelerde İletişim Bilimleri Fakültesi içinde yer alan, yazılı, görsel ve dijital iletişim yöntemleri hakkında detaylı çalışmalar yapan kimseleri yetiştirmek amacı ile kurulmuş bir kısımdır 

Gelişen teknoloji çağında iletişimin yöntemi ve aracı hayli önemlidir. Her çeşit bilginin ve haberin pek hızlı bir biçimde tüketildiği çağımızda, iletişimin hangi kesime hitap ettiği ve bunu yaparken kullandığı araçlar belli metodlara göre belirlenmiştir. İletişim Sanatları bölümü içinde bu metodların neler olduğu, nasıl etkili biçimde hazırlanacağı ve nerelerde kullanılacağı öğretilmektedir. 

İletişim Sanatları bölgesinde televizyon, radyo, gazete, dergi, sinema ve sosyal medya gibi iletişim araçlarının üretimi, pazarlanması ve sunulması gibi konuların teorik ve stabil bilgileri verilir. Öğrencilere, 4 senelik süre zarfında her çeşit etkinliğin planlanması ve tasarımı gösterilir. Fuar, toplantı, eğitim ve tanıtım etkinlikleri gibi iletişim yöntemlerinin etkili biçimde sunulması ve anlatılması öğretilir. 

Bu bölümün eğitim süresi boyunca kullanılacak olan iletişim mecralarının her birisinin özellikleri ve tasarım ilkeleri öğretilir. Projelerin geliştirilmesi ve tasarım olarak sunulması için okutulan bazı dersler vardır. Son devirde önemi hayli artan ve toplumda vazgeçilmeyen bir konuma gelen facebook ve twitter gibi sosyal medya araçlarının etkili biçimde kullanımı ve içerik üretimi gibi konular da İletişim Sanatları bölümü içinde verilen yeni eğitimlerden birisi olmuştur. 

 

İletişim Sanatları bölümü, İletişim Tasarımı ve Yönetimi bölümüyle de paralel derslere sahiptir. Bundan dolayı öğrenciler, çoklu bir bakış açısına sahiptir. Bu bölümünü bitirmiş kişiler, öğrendikleri bilgilere ek olarak yabancıl dil bilgisi ve bazı mesleki eğitim sertifikalarına sahip olan iş dünyasında bir adım öne geçebilir. Özel televizyonların ve radyoların sayısının hızla artması, görsel medyaya olan ilgi, sosyal medya içeriklerinin önemi bu kısım mezunlarının ileriki zamanlarda önünü açan gelişmelerdir. Bu kısım öğrencileri reklamcılık alanında de önemli pozisyonlarda görev alabilecek eğitim ve donanıma sahiptir. 

İletişim Sanatları bölümü, basın ve yayın organlarında yayınlanması planlanan içerik ve programların nasıl hazırlanacağını öğrencilerine göstermektedir. Bu parça içinde verilen bilgisayar ve tasarım eğitimi hasebiyle mezunlar animasyon ve çizgi film gibi sektörlerde de çalışabilir. 

 
 
 

İsterseniz bir sonraki konumuz olan Mekatronik mühendisliği nasıl bir bölümdür? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?