İç kulak iltihabı nasıl olur?
İç kulakta, dış bölümü kemikten oluşan, iç kısmı ise ağırlıklı olarak zarla kaplı olan torbalar yer alır. İşitme duyumuzun kontrolünü...
İç kulak, kulağın en iç bölümünde yer bulan ve orada bulunan tüm yapıların adına genellikle verilen kısımdır.
İç kulakta, dış bölümü kemikten oluşan, iç kısmı ise ağırlıklı olarak zarla kaplı olan torbalar yer alır. İşitme duyumuzun kontrolünü gerçekleştiren ve dengede kalmamızı sağlayan sıvı ile dolu olan labirentin iltihaplanması biçimine ise, iç kulak iltihabı denir. İç kulak iltiabı kulak iltihaplanmaları içindeki en ciddi ve en dikkate alınması gerekli olan iltihap çeşididir. Bu tür iltihapların kişiye vermiş olduğu en büyük zorluk ise, onun denge sistemini bozarak, işitmede önemli kayıplara yol açmasıdır. En tehlikeli durumlardan biri ise, bakterilerden sonra meydana gelen iltihaptır. Çünkü böyle bir halde, hastada meydana gelecek bir işitme kaybının tedavisi mümkün olmayacaktır.
İç kulak iltihabının en ehemmiyetli nedenlerinin başında, ilerlemiş ve tedavisi gecikmiş veyahut hiç tedavi edilmemiş orta kulak iltihabı gelir. Bununla beraber, tifo benzeri birtakım hastalıkların ilerleme süreçlerinde iç kulak iltihabı ortaya çıkabilir. Bir menenjit esnasında iltihap iç kulağa doğru akabilmektedir. Bazı enfeksiyon hastalıklarında da yine iç kulak iltihabı durumu görülebilmektedir. Yaralanma ve zehirlenme gibi durumların nihayetinde da, iç kulak bölümünde iltihaplanma olabilir. İç kulak iltihabı yaşayan bir kişide meydana gelen en belli hal ise, şiddetli baş dönmesidir. Baş dönmesiyle beraber kişide, kusma ve bulantı gibi hallerde ortaya çıkar.