Hatay'da nereler gezilir?

 16. yüzyılda Selçuklu mimarisine göre inşa edilen 18. yüzyıldaki depremde büyük kısmı hasar gören bu cami restore edilmiştir. Hatay'...

 

Barış ve kardeşlik şehri olarak bilinen Hatay, tarihi ve turistik yerleri ile ziyaretçilere kapısını açar. Arkeoloji müzesinden Saint Pier Kilisesi'ne, Ulu Cami'den Antakya Havrası'na kadar çok miktarda mekan gezilebilir. Benzer zamanda etli mezelerden popüler künefeye kadar değişik tatlar da yörede bulunmaktadır. Sınır kenti olduğundan dolayı merkeze ulaşım da son derece rahattır.

Ulu Cami

 16. yüzyılda Selçuklu mimarisine göre inşa edilen 18. yüzyıldaki depremde büyük kısmı hasar gören bu cami restore edilmiştir. Hatay'ın en eski camisi olarak bilinir.

Ulaşım

İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerden en direkt uçakla şehre gelmek mümkündür. Karayolunu tercih edecekler için nerede ise her ilden otobüs seferleri bulunmaktadır.

Şehir içi ulaşımda yaygın olarak toplu taşıma kullanılmaktadır. Taksi kullanımı da yaygındır.

Arap Mutfağı

 Değişik mezeleri ve lezzetli et yemekleri ile Arap mutfağının örneklerini Hatay'da görebilmek mümkündür. Harbiye Şelaler Bölümünde bulunan bir çok restoran ve merkezdeki Antakya restoranları bu konuda turistler için doğru yerlerdir. Ciğer, döner ve kebap çeşitleri de buralarda denenebilir.

Saint Pier Kilisesi

 Bu kilise dünyanın ilk katolik kilisesi olarak bilinir. Yeryüzünün ilk kiliseleri arasında yer bulan Saint Pier Kilisesi'ne çok miktarda yabancı turist akın eder.

Uzun Çarşı 

Kente gelen her turistin ve gezginin uğradığı bir çarşıdır. Restoranlarından hediyelik eşyacılara, el işçiliği ürünleri satan yerlerden değişik noktalara kadar dikkat çekici mekanlar bu çarşıda bulunmaktadır. Yöreye ait lezzetler şurada tadılabilir.

 

Habib-i Neccar Cami 

Roma zamanında var olan bir Pagan tapınağının üstüne inşa edilen bu yapı, benzer zamanda Anadolu'nun ilk camisi olma özelliğini taşır. Bahçesinde Hz. İsa'nın havarilerinden olan Yunus ve Yahya'ya ait mezarlar ile onlara inanıp öldürülen Habib-i Neccar türbesi bulunmaktadır.

Nerede Ne Yenir?

Künefe

 Hatay adı ile özdeşleşen popüler künefe, kentin en fazla bilinen künefecilerinde tadılabilir. Bu künefeciler yoğun olarak Uzun Çarşı'da bulunmaktadır. Yalnızca Uzun Çarşı değil, Çınaraltı da bu konuda değişik seçeneklere sahiptir. 

Görülmesi Gereken Yerler

Arkeoloji Müzesi

 Değişik medeniyetlere ait olduğu tespit edilmiş ve bu bölgeden çıkartılan yüzlerce eser şurada sergilenir. Ziyaretçilerin müzeye olan ilgisi, tarihi konulara ve eserlere olan meraktan ileri gelir. Müzeye müzekart ile de giriş yapılabilmektedir.

Şehre Dair Öneriler

Yöresel Kahvaltı

 Uzun Çarşı'da bulunan yöresel restoranlarda bölüme ait kahvaltı kültürü yakından görülebilmektedir. Bu mekanlarda hassaten tatlı ağırlıklı kahvaltılar yapılabilmektedir.

 
 
 

Devam etmek için bir sonraki konumuz olan Kamp için gerekli temel malzemeler adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?