Göz sulanmasının nedenleri

Çoğu zaman basit ara sıra da ciddi rahatsızlıkların belirtisi olarak meydana gelen göz sulanmasını uzun bir zaman yaşayan kişiler kes...

 

Göz sulanması çoğu zaman ciddi rahatsızlıklar sebebiyle meydana gelirken bazen da basit, olağan haller da da ortaya çıkar. Yazımızı okuyarak göz sulanmasının sebepleri nelerdir öğrenebilirsiniz.

Göz Sulanmasının Nedenleri

Göz ve burun ameliyatları sonrası da hassaslaşan gözyaşı kanalları gözlerin sulanmasına neden olabilir.

Yaşlanmaya bağlı olarak da göz sulanması problemi ortaya çıkmaktadır. Bunun sebebi yukarıda da bahsettiğimiz üzere aktif haldeki gözyaşı kanallarının eski işlevselliğini kaybetmesidir.

Göz sulanması kullandığınız bir ilacın yan etkisi etkisi olabilir. Bazı göz damlaları, epinefrin ve kemoterapi ilaçları göz sulanmasına neden olur.

Gözyaşının dışarı atılmasını sağlayan burun içerisindeki ince kanallar bir biçimde tıkanır veyahut işlevsel özelliğini yitirirse bu hal devamlı gözlerinizin sulanmasına neden olur.

Saman nezlesi, nezle, grip, soğuk algınlığı sırasında da gözlerinizin yaşarması, sulanması doğaldır ve ciddi bir hal olarak algılanmamalıdır. Kronik sinüzit rahatsızlığına sahip insanlarda de göz sulanması, sürekli karşılaşılan bir durumdur ve toptan tıkalı burun kanalları nedeni ile ortaya çıkar.

Göz sulanmasının en büyük sebeplerinden biri de iltihaplardır. Gözde oluşan bir iltihap, değişik maddelere olan alerjiniz gözünüzün sulanmasına neden olabilir.

Bebeklerde görülebilen göz sulanması problemi ise yaşlılarda yaşanan sorun ile aynıdır lakin bu sefer sebebi gözyaşı kanallarının işlevi kaybetmesi değil tam anlamıyla fonksiyonunu gösterecek kadar gelişememiş olmasıdır. Bu problemi yaşayan bebeklerde gözyaşı kanalları birkaç ay içerisinde açılır ve sorun ortadan kalkar.

 

Bazı zamanlar göz giren toz, çöp, kirpik gibi yabancı maddeler de gözünüzün yaşarmasına neden olabilir. Bu sulanma, gözünüzdeki yabancı maddenin çıkması ile sona erer.

Göz sulanması direkt göze alınan bir darbe ile de gerçekleşebileceği gibi iç hastalıkları yüzünden de oluşabilir. Mesela, tiroit düzensizlikleri ve iltihaplı romatizma da göz sulanmasına neden olan rahatsızlıklar arasındadır.

Çocuklarda ise göz sulanması genel olarak alerjiktir ve viral enfeksiyonlar sonucu oluşur. İyileşmeyen ve devamlı devameden göz sulanması probleminde ise muhakkak doktor kontrolüne gidilmelidir.

Çoğu zaman basit ara sıra da ciddi rahatsızlıkların belirtisi olarak meydana gelen göz sulanmasını uzun bir zaman yaşayan kişiler kesinlikle bir uzmana danışmalı ve sağlıklarını riske atmamalıdırlar.

 
 
 

Devam etmek için bir sonraki konumuz olan Dövmenin zararları adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?