Göz şişkinliği nasıl geçer?
Göz şişmesi türlü sebeplere bağlı olarak göz kapağında vücut sıvılarının birikmesiyle ortaya çıkar. Göz şişliği geçici ve kalıcı olar...
Sabah yataktan kalkıp yüzünüzü yıkamak için lavaboya gittiğinizde göz kapaklarınızdaki şişkinlik dikkatinizi çekebilir. Bu şişkinlik bazı hastalıkların da belirtisi olabileceği gibi çoğunlukla endişelenmeyi gerektirmeyecek durumlardan kaynaklanır.
Nedenleri Nelerdir?
Göz şişmesi türlü sebeplere bağlı olarak göz kapağında vücut sıvılarının birikmesiyle ortaya çıkar. Göz şişliği geçici ve kalıcı olarak ikiye ayrılabilir. Geç saatte yatma, normalden fazla uyuma, yeteri kadar uyumama, yorgunluk, ağlama, alerjiler ve sabit bir noktaya bakarak çalışmanın yanında aşırı sıvı tüketimi ve fazla tuz tüketimi de göz kapaklarında şişmeye neden olabilmektedir. Böyle hallerde göz şişmesine neden olan hal ortadan kalkarsa, göz şişmesi de görülmez.
Böbrek rahatsızlıkları, kalp hastalıkları, romatizma, böcek ısırıkları, kızamık, nezle, gözdeki iltihaplanmalar, Graves hastalığı, arpacık, göz nezlesi, lens kullanımı, yaşlanmaya bağlı faktörler ve kadınlarda regl zamanı de göz şişkinliklerine neden olabilmektedir. Eğer gözdeki şişkinlik uzun zaman geçmiyorsa şişkinliğin altında yatan nedeni öğrenmek ve tedavi olmak için bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.
Göz Şişkinliği Nasıl Geçer?
Göz kapağının şişmesi halinde göz ovuşturulmamalı ve uzanmak yerine başın dik durduğu pozisyonlarda oturulmalıdır.