Gemi ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümü nasıl bir bölümdür?

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği kısmını bitiren öğrencilere mühendis unvanı verilir. Denizcilik alanında çalışabilir, gemi ve ...

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği 4 senelik eğitim veren bir lisans programıdır. Deniz araçlarının yapılarının öğretildiği bir kısımdır. Bu kısımda denizaltı ve denizüstü tüm yüzer araçların tasarım, donanım ve motor özellikleri öğretilir.

Oşinografi

Mukavemet Termodinamik

Atatürk İlke Ve İnkılapları

Statik Teknik Resim

Denizcilik Tarihi

Akışkanlar Mekaniği

İngilizce

Fizik

Gemi Ve Deniz Mühendisliği

Matematik

Gemi Yapı Elemanları 

Gemi Geometrisi

Deniz Hukuku

Türk Dili ve Edebiyatı

Deniz Yapı Projeleri

Gemi Sevki

Genel Kimya

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği kısmını bitiren öğrencilere mühendis unvanı verilir. Denizcilik alanında çalışabilir, gemi ve yat tasarımları yapabilirler. Tersanelerde çalışma imkânları vardır. Yat ve gemi bakım-onarım merkezlerinde, gemi taşımacılığında, liman ve marinalarda çalışabilirler. Deniz altı boru döşeme sistemlerinin kurulmasında ve uygulanmasında mühendis olarak görev yaparlar.

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü Türkiye’de yalnızca İstanbul Teknik Üniversitesi'nde vardır. MF-4 puan türünden öğrenci kabul eder. 2014 senesinde 388,355 taban puanı ile öğrenci almış olan bu bölüme 35 kontenjan ayrılmıştır. Ek olarak Deniz Elektroniği, Deniz Haberleşme ve Gemi İnşaatı 2 senelik ön lisans programlarını başarı ile tamamlayan mezunlar Dikey Geçiş Sınavı ile Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği kısmına geçiş yapabilirler.

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü gemi ve yat tasarımları, denizaltı ve sabit deniz yapıları gibi bir çok alanda öğrencilerinin bilgi ve beceri sahibi olmasını sağlamaktadır. Tasarım yeteneğine güvenen, matematik ve fiziğe ilgi duyan öğrenciler bu bölümü tercih edebilir. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölgesinde okutulan dersler şunlardır:

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği kısmını bitiren adaylar gemi hareket ve manevralarını, denizaltı sistemlerini, su altı akustiğini ve akışkanlar mekaniğini iyi bildikleri için denizcilik alanında aranan elemanlardır. Ek olarak deniz araçları imalatında mühendis olarak görev yaparlar. Bunun yanında ilgi ve yeteneklerine göre tasarımcı olarak da çalışma olanakları vardır.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan İletişim sanatları nasıl bir bölümdür? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?