Ful çiçeği bakımı
Ful çiçeği tepe çeliği veya dal çeliği yöntemi ile kolay bir şekilde çoğaltılabilmektedir....
Ful çiçeği bir yasemin çeşididir ve Akdeniz ikliminin tipik bir çiçeğidir. Bu çiçeğin bir özelliği ise akşamları açılıp sabahları kapanmasıdır. Arap yasemini adıyla da bilinmektedir. Genel açıdan beyaz veyahut pembe renkte bulunurlar. Güzel ve keskin bir kokuları vardır.
Çoğaltılması
Ful çiçeği tepe çeliği veya dal çeliği yöntemi ile kolay bir şekilde çoğaltılabilmektedir.
Bu çiçek asitli topraklarda daha iyi büyümektedir. Ama asitli toprağın olması şart değildir. Ama toprağın alkalinli olmaması gerekir.
Bu çiçeği sularken toprağın güzelce kuruması beklenmelidir. Toprak kurumadan sulandığında çiçeğin çürümesine neden olabilmektedir. Ek olarak sulama yapılmış olan suyun kireçsiz olması gerekir.
İlkbaharın ortasından başlamak suretiyle sonbaharın sonuna kadar çiçek açarlar. Bitkinin çok çiçek açması için eski dallar budanmalıdır.
Her üç sulamada bir çiçeği besin desteği verilmelidir.
Esasen daha fazla bahçe ve balkonda yetişmeye uygun olur. Ama evde yetiştirilmek istenirse kesinlikle güneş ve yel alan bir yer olmalıdır. Evde yetiştirildiğinde toprak daha fazla hava almalıdır.
Ful çiçeği gün içerisinde birkaç saat güneş ışığını direkt almaya ihtiyaç duyar. Ayrıca mümkün ise 3 ve daha çok saat güneş ışığı almalıdır.
Doğal gübreler toprağın alkalinliğini yükseltir. Bu ise ful çiçeği için zararlıdır.
Ful çiçeği soğuğa dayanıklı çiçek değildir. Yetiştirildiği ortam derecenin altında
Toprağına ponza taşı katılabilir. Böylelikle çiçeklenmenin daha sağlıklı olması sağlanmaktadır.
Ful çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır, hangi koşullarda daha iyi yetişirler?