Fındık yağı nasıl kullanılır?

Yağlı ciltlerde gözenekleri sıkılaştıran ve cildin yağ dengesini ayarlayan mucizevi fındık yağı, yararlı cilt bakım ürünüdür. Bir çok...

 

Kabuğu, meyvesi ve yağı kullanılabilen fındık, sayısız alanda fayda sağlar. Cilt kremlerinden masaj yağlarına, et ürünlerinden çikolata yapımına kadar bir çok alanda kullanılan bu mucizevi meyve, değerli bir tarım ürünüdür. Trans yağ ve bir katkı maddesi içermeyen fındık yağı, maksimum yanma ve en düşük donma derecesine sahip olduğundan dolayı sağlık yönünde çok yararlıdır. Kanserojen madde içermeyen bu yağ, kızartmalarda, salata ve tatlı yaparken kolaylıkla kullanılmaktadır.

Fındık yağı nasıl kullanılır?

Yağlı ciltlerde gözenekleri sıkılaştıran ve cildin yağ dengesini ayarlayan mucizevi fındık yağı, yararlı cilt bakım ürünüdür. Bir çok kozmetik ürününün içerisinde fındık yağı yer bulur. Masaj amacıyla cildi yağlandırmak için de kullanılan fındık yağı, cilde anında nüfuz ederek cildi yumuşatır ve cilde pürüzsüz görünüm kazandırır. Ciltteki çatlak görünümleri azaltarak, cildi sıkılaştırır. Selülit önleyici etkisi sebebi ile selülit masajlarında da çok sık tercih edilir. Cilde dirilik katan fındık yağı, diğer yağlar ile karıştırıldığında ise, kokuların kolay bir şekilde cilde nüfuz etmesine yardım eder. Cilt bakım losyonları ve kremlerin içine de bir nebze konabilen fındık yağı, uzun zaman dayanması sebebiyle, kolay ve esnek bir kullanım sunar.

Kızartma ve yemeklerde de pratik bir biçimde kullanılabilen bu yağ, hamur işlerine ayrı bir lezzet katar. Renksiz ve kokusuz bir yağ türü olduğundan ötürü, yemek ve salatalarda kolayca kullanılabilmektedir. Ek olarak her gün 1 kaşık fındık yağı içmek cilde ve metabolizmaya yararlıdır 

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki konumuz olan Kek neden hamur olur? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?