Eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği nedir?

Bu ödenek genel olarak öğretmenlerin ek derslerin olmamasından kaynaklı maaşların düştüğü haziran ve ağustos ayları arasında biriken ...

 

Okullar açıldığında öğrenciler gibi öğretmenlerin de harcamaları olur. Öğretmenlerin bu ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından senede bir kere (okulların açıldığı eylül ayı içinde) öğretmenlere eğitim-öğretim senesine hazırlık ödeneği verilir.

Bu ödenek genel olarak öğretmenlerin ek derslerin olmamasından kaynaklı maaşların düştüğü haziran ve ağustos ayları arasında biriken borçlarının kısmen ödenmesine ve öğretmenlerin psikolojik olarak eğitim-öğretime hazırlanmasına yardım eden olmak gayesi ile verilir.

Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği Kimlere Verilir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ek 32. Maddesine göre bu ödenek “Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dâhil) ödenir.

Bu ödenekten yukarıda sayılanların dışında kalan hizmetli, memur vb diğer devlet çalışanları yararlanamaz.

Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği Ne Zaman Ödenir?

Bu ödenek okulların açıldığı eylül ayı içinde ödenir. Türlü sebeplerle (askerlik, bedava izin, doğum izni vs.) eylül ayı içinde fiilen görevde olmayıp eğitim-öğretim senesi içinde göreve başlayanlara, göreve başlamalarından sonra belli oranlarda ödenir.

Ne Kadar Ödenir?

Ödeneğin miktarı her yıl değişmekle beraber 2015-2016 eğitim-öğretim senesi için 950 TL olarak hesaplanmıştır.

Eğitim-öğretim ödeneğinin ne kadar olacağı toplu sözleşme ile belirlenip Bakanlar Kurulu kararı ile ödenmektedir.

 
 
 

İsterseniz bir sonraki makalemiz olan Çok programlı lise nedir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?