Eğitim fakültesi mezunları nerelerde çalışabilir?

Bundan hariç KPSS-3 puanı Genel Yetenek ve Genel Kültür puanıdır ve kısım yahut branş farkı önemli değildir. Bu puan çeşidine göre ya...

 

Eğitim Fakülteleri, adından da anlaşılacağı üzere eğitim sektörüne eğitmen/öğretmen yetiştirmeyi amaçlayan fakültelerdir. Dolaylı olarak bu fakültelerin mezunları çoğu zaman kendi alanlarında çalışabilecekleri eğitim sektörünün içinde yer alma amaçlı bu fakülteleri tercih ederler.

Bundan hariç KPSS-3 puanı Genel Yetenek ve Genel Kültür puanıdır ve kısım yahut branş farkı önemli değildir. Bu puan çeşidine göre yapılmış olan atamalarda kişiler gümrüklerde muhafaza veyahut muayene memuru, , postane memuru, tapu kadastro memuru, vergi dairesi, üniversite, belediye gibi kurumlarda memur olarak atanabilirler. Fakat bazı memurluklarda özel şartlar vardır. Mesela, gümrüklerde muhafaza memuru olabilmek için boy şartı vardır. Diğer yandan ise tapu kadastroya atanacak insanlarda çoğu zaman özel şartlar aranmaz. Ama KPSS-3 puan çeşidine göre yapılmış olan atamalar her 4 senelik üniversite mezununun başvurusuna açık olduğundan bu puan türünde bazı kurumlara atanacakların hayli yüksek puan almaları gerekebilir. Ek olarak her sene bu kurumlara yapılmış olan atamaların sayısı benzer olmayacaktır. Dolaylı olarak kimselerin her sene yayınlanan kılavuzu takip etmeleri gerekir.

Eğitim fakültesi mezunları, başta Milli Eğitime bağlı okullar olmak üzere çokca eğitim alanında çalışabilirler. Bunlar arasında dershaneler, özel okullar, toplum eğitim merkezleri ve meslek edindirme kursları gibi kurumlar vardır. Milli Eğitime bağlı okullarda görev yapmak isteyen eğitim fakültesi mezunlarının her şeyden önce KPSS sınavına katılmaları gerekir. Ardından bu sınavdan aldıkları puan ve alanlarındaki atama sayısı, yaptıkları tercihler gibi çok etmenin devreye girmesiyle atanabilir veya açıkta kalabilirler. Yapılmış olan öğretmen alımlarında bilhassa branşlarında çok fazla atama yapılmıyorsa başka işlere yönelmek durumumda kalanlar hayli fazladır. Bu günlerde ataması yapılmayan Eğitim Fakültelerinin fizik öğretmenliği, kimya öğretmenliği, biyoloji öğretmenliği gibi bölgelerinden mezun olan insanların birçoğu polislik yapmaktadır. Alanı İngilizce öğretmenliği olan bir kişi dil bilmenin getirdiği avantajdan yararlanarak çevirmenlik, yeminli tercümanlık, hosteslik yapabilir. Sınıf öğretmenliğinden mezun olan kişiler kreş ve çocuk yuvası gibi çocuk gelişiminde etkin olan kurumlar tarafından tercih edilirler. Türkçe Öğretmenliği mezunları web sayfaları için metin yazarlığı yaparak mesleki eğitimini kullanabilirler. Matematik öğretmenleri gereken koşulları sağlıyorlarsa bankalarda münasip pozisyonlarda çalışabilirler.

 
 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Özel eğitim nedir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?