Çuha çiçeği ne işe yarar?

Çuha çiçeğinin kurutulmuş yapraklarını bir bardak sıcak suda 5 dk kadar demleyerek çay durumuna getirip içmek baş ağrılarını dindirir...

 

Belli bir yetişme bölümü olmayan çuha çiçeği yeteri kadar sulandığı her yerde pratik bir şekilde yetişebilir. Türkiye'de doğal yetişme alanları, nemli ve ormanlık bölgeler ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin dağlık kesimleridir. Çuha çiçeğinin süs bitkisi olarak kullanılmasının yanında içerdiği zengin besin değerleri çiçek ile bir çok rahatsızlığa da iyi gelir. Vücut sağlığına türlü şekillerde etki eder.

Çuha çiçeğinin kurutulmuş yapraklarını bir bardak sıcak suda 5 dk kadar demleyerek çay durumuna getirip içmek baş ağrılarını dindirir. Özel olarak migren rahatsızlığı olanlar ve bu rahatsızlığın ağrılarını sıklıkla bir biçimde hissedenler için kurutulmuş çuha çiçeği çayı tüketimi önerilmektedir. Her sabah kahvaltıdan sonra bu çaydan bir fincan içmek gün boyu baş ağrılarının hafiflemesini sağlamaktadır. Bu çay benzer zamanda vücudumuzu rahatlatır, stresten korur ve dinginlik vermektedir.

Çuha çiçeği bolca omega yağı içermektedir. Omega yağını açığa çıkartmak için taze çuha çiçeklerini bir havanda ezip sıcak su içine eklemek suretiyle bir gece bekletmek gerekmektedir. Oluşan karışımı süzüp ısıtarak, süzme çiçek balı ile tatlandırıp içerek omega yağından faydalanmak mümkündür. Bu biçimde cildimizde oluşabilecek alerji ve kızarıklıklar önlenebilir. Bu maddenin benzer zamanda beyin sağlığı için de önemi büyüktür. Beynin sağlıklı biçimde çalışması için omega yağına ihtiyacı vardır. Vücudumuzun bu gereksinimi çuha çiçeği ile sağlanmaktadır.

 
 
 

Bilginizi arttırmak için bir sonraki makalemiz olan Gilaburu şurubu nasıl yapılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?