Çevre mühendisliği mezunları nerelerde çalışır?

Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere çok miktarda devlet kurumunda, belediyelerde, karayollarında, Tarım Bakanlığı bünyesi...

 

Kalite standartlarının çevre konularına uyarlanması, üretim tesislerinin çevresel anlamda almaları gerekli olan önlemlerin hayata geçirilmesi, üretim ve hizmet sektörlerinde devamlılığın sağlıklı çevre koşulları içerisinde sağlanması, devlet mekanizmalarında çevre anlamında atılacak adımların stratejilerinin araştırılması ve ortaya konması, belediyelerin çevresel atık ve sanayi alanlarında atacakları adımlarda danışmanlık görevlerinin yerine getirilmesi gibi hayli türlü, önemli ve kritik işler çevre mühendisliği kısmının alanına girer.

Devlet Kadroları

Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere çok miktarda devlet kurumunda, belediyelerde, karayollarında, Tarım Bakanlığı bünyesinde, Enerji Bakanlığı bünyesinde ve türlü noktalarda çevre mühendisliği mezunlarına iş olanakları yaratılır. Mezunlar bu biçimde devlet kadrolarına geçerek memur statüsü alırlar ve devletin halka hizmet götürme eylemlerinde çalışmaları ile etkin olurlar.

Firmaların çevre hakkındaki kalite evrakları, standartların uygulanması, hangi tip firmaların hangi çevre standartlarına tabi olduğu, çevresel etmenler, enerji sistemleri, atık yönetimleri ve diğer bir çok konu da çevre mühendisliği kısmının ders içeriklerini oluşturmaktadır.

Enerji Firmaları

Özel sektörde ürün yahut hizmet üreten bir çok firma, alanına göre mühendis çalıştırmak isterken, enerji firmaları da bu anlamda çevre mühendislerinden faydalanır. Hem çevre mühendislerinin imza yetkileri, aynı zamanda enerji üretimi esnasında ortaya konulması gerekli olan temel işlemler, çevre koruma politikaları ve önlemler nedeniyle bir çok çevre mühendisi enerji şirketlerinde iş bulabilir. Bu noktada sadece enerji üreten değil, enerjiyi dağıtan aracı şirketler de çevre mühendislerine ihtiyaç duyar.

 

Danışmanlık Firmaları

Özel sektörde yer bulan bir çok sanayi kuruluşu, yasal olarak bir takım çevre danışmanlığı firmalarından destek almak zorundadır. Çevre mühendisleri türlü danışmanlık şirketleri kurarak firmalara atık yönetimleri, çevre düzeni, ÇED raporları, kalite programları ve diğer noktalarda yardım eder. Hassaten bir takım özel veya devlet destekli denetimlerde, kuruluşun çevresel açıdan bir sorun ile karşılaşmaması için öncesinde alınması gerekli olan önlemler ve atılması gerekli olan adımlar çevre mühendisleri ile gerçekleştirilir.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Fizik mühendisliği mezunları nerelerde çalışır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?