Cep telefonu suya düşünce ne yapmalıyız?

Suya düşen cep telefonunu kurutmada yapılmış olan en büyük yanlış ise saç kurutma makinesi gibi aletlere başvurmaktır. Ama bu tür ale...

 

Yanımızda devamlı taşıdığımız, günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer bulan cep telefonlarının kazara düşmesi yahut benzer biçimde darbeler alması da haliyle kaçınılmazdır. Telefonunuzun başına gelebilecek en kötü şeylerden birisi olan su ile temas ise telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir.

Suya düşen cep telefonunu kurutmada yapılmış olan en büyük yanlış ise saç kurutma makinesi gibi aletlere başvurmaktır. Ama bu tür aletler cep telefonunuzu kurutmadığı gibi tersine telefonunuza zarar da verebilir. Saç kurutma makinesi gibi ısıtıcı makineler yerine cep telefonunuzu pirinç dolu bir kavanozun içine bırakmanız daha yerinde bir uygulama olabilecektir. Pirinç dolu kavanoz içinde en azından 2 gün bekletirseniz daha etkili sonuçlar elde edeceksiniz. Lakin pirinç kavanozundan çıkardığınızda halen dış kısmı nemli ise bir bezle siliniz. Nem iç kısmındaysa pirinç dolu kavanozda bir zaman daha bekletmeniz gerekecektir. Cep telefonunuzun tümüyle kuruduğundan eminseniz bütün parçaları bir araya getirerek çalıştırmayı deneyiniz. Şansınız var ise ve belirttiğimiz gibi hemen müdahale ettiyseniz telefonunuz çalışacaktır. 

Cep telefonunuz suya düştüğünde yapılmış olması gerekenlerin başında paniklememek ve hemen telefonu kapatmak suretiyle bataryasını çıkarmak ve hem batarya aynı zamanda telefon kurumadan asla açmaya çalışmamaktır. Telefon suya düştükten sonra telefonu kapatmadan beklettiğiniz ve bu zamanda geçen her dakika telefonunuz için hayati öneme sahiptir. En kısa zaman içinde ve hızlı biçimde telefonu kapatmak telefonunuzu kurtarmak istiyor iseniz olmazsa olmazdır. Kapatır kapatmaz batarya, SD kart, SIM kartı çıkarılmalı ve kurumaya bırakılmalıdır. Telefonun kulaklık girişi, şarj girişi gibi delikli bölümlerinin içinde de su kalmamasına ve her bir parçasının kurumasına özen gösteriniz. Gerekirse belirtilmiş delikli bölmelerdeki suyu vakumlayınız. Ayrıca bir şırınga kullanılarak suyu çekebilirsiniz. Fakat bu işlemi yaparken dikkatli olmakta yarar var.

 
 
 
 

Dilerseniz bir sonraki makalemiz olan Derz nasıl yapılır? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?