Çam yağının saça faydaları nelerdir?

Çam yağının saç üstündeki en temel özelliği antiseptik etkisidir. İçeriği vesilesiyle saç derisinde meydana gelen hastalıklar ile sav...

 

Tatlı aroması ve ferahlatan kokusu ile çam yağı çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Masaj yağı olarak kullanılmasının peşi sıra dezenfektan ve böcek ilacı olarak da bu yağdan faydalanmak mümkündür. Toksik olmayan yapısı vesilesiyle insan vücuduna zarar vermeyen çam yağı, cilt ve saç bakımında da seyretilerek kullanılabilmektedir 

Çam yağının saç üstündeki en temel özelliği antiseptik etkisidir. İçeriği vesilesiyle saç derisinde meydana gelen hastalıklar ile savaşır ve saç derisinin kurumasını önlemektedir. Bunun yanında kepek sorunu için de fayda sağladığı bilinir.

Çam yağının saç üstündeki bilinen diğer yararları:

Nasıl Kullanılır?

Saç için diğer bir kullanım yöntemi de şampuan ile karıştırmaktır. 300 mililitre şampuanın içine bir kapak (takriben 10 mililitre) yağ eklenmek suretiyle güzelce çalkalanmalıdır. Her kullanımdan önce tekrar çalkalanması gerekmektedir.

Yoğun bir içeriğe sahip olan bu yağ direkt kullanılmamalıdır. Saça sürmek için zeytinyağı veyahut badem yağı gibi diğer saça yararlı esansiyel yağlar ile karıştırılması önerilmektedir. Karışım 15'e 1 oranında hazırlanmalıdır. 15 damla seçilen yağın içine 1 damla çam yağı damlatılmalıdır. Cildin hassasiyeti yüksek ise oran azaltılmalıdır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çam yağı yüksek etkili içeriğe sahip olduğundan dolayı kullanılmadan önce muhakkak alerji testi yapılmalıdır. Bunu yapmak için vücudumuzun el üstü yahut iç kol bölümleri gibi yerlerine az ölçüde sürülerek bir alerjik reaksiyon oluşup oluşmadığı gözlemlenmelidir.

 

Hafta içinde iki kez saça uygulanması yeterlidir. Daha sık uygulanması saçların yapısında bozulmaya neden olabilir. Uygulamanın sonrasında suyla güzelce durulanması gerekmektedir. Uzun bir zaman kullanımı altı ayı geçmemelidir. Hafta içinde iki kez olmak üzere altı aylık bir süreçten sonra minimum iki ay kullanımına ara verilmelidir.

 
 
 

Dilerseniz bir sonraki konumuz olan Kaş boyarken nelere dikkat edilir? adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?