Bebeklerde alerji nasıl geçer?

Bebeğinizin alerji teşhisini siz kendiniz koymaya kalkmayın. Bunun yerine şikayetlerinizi veyahut yalnızca gözlemlerinizi doktora anl...

 

Bebeklerin bünyesi yetişkin bir kişinin bünyesinden değişik özellikler göstermektedir. Bu özelliklerin başında ise aşırı hassasiyet ve alerji durumu gelir. Bebeklerde alerji durumu sık karşılaşılan bir durumdur ve basit tedavi yöntemleri yahut önleyici yollarla kontrol altına alınır.

Bebeklerde alerji belirtileri nelerdir?

Alerjenlerin etkili olduğu hallerde bebeğinizde bir huzursuzluk sezersiniz.

Bebeğinizin burnu saman nezlesne benzer biçimde devamlı akar. Başka bir hastalık belirtisi olmamasına karşın burun akıntısı devam eder. Kimi bebeklerde ise bu halin tam tersi yaşanır. Burun tıknaıklığı yoğun olarak kendini hissettirir. Bebek nefes alamaz, nefes almak için ağzını kullanmaya çalışır, uykuya geçişte zorlanır.

Zaman zaman cildimizde ciddi döküntüler gözlemlenmektedir.

Yüz etrafında ve özel olarak gözlerinde şişlikler var ise bu hal da bebeğinizde alerji olduğunu göstermektedir.

Kimi bebeklerde kusma durumu da sıkça görülmektedir. Ama bu hal her alerji halinde kendini göstermez.

Bebeklerde alerji nasıl geçer?

Bebeğinizin alerji teşhisini siz kendiniz koymaya kalkmayın. Bunun yerine şikayetlerinizi veyahut yalnızca gözlemlerinizi doktora anlatarak teşhisi doktorun netleştrmesini sağlayın.

Eğer ileri düzey bir alerji durumu var ise bebeğinizin tedavi sürecinde kortizonlu iğnelere başvurulur.

Besin alerjisi olan çocukların ilk bir senede yarısından fazlası bu negatif durumu üzerlerinden atmayı başarır. Zaman, alerji tedavisinde bebeklerde en büyük yardımcıdır. Bir yaşına gelip alerji durumundan kurtulamamış bebek iki yaşına geldiği zaman alerjiden % 65 oranında kurtulur. Üç yaşına geldiğindeyse % 85 alerji durumu son bulmuş olur.

 

Bunları destekleyici nitelikte antihistaminik ilaçlarla tedavi sürecini desteklemelisiniz. Bu grup ilaçlar basit özellikte ilaçlardır.

Alerji tedavisinin tam ve net sonuç vermesi için alerjinin kaynağının belirlenmesi önemlidir. Neticede her alerji durumunun müdahale hali farklıdır. Buna ek olarak alerji için sık başvurulan doğal yöntemler bulunmaktadır.

Eğer bebeğinizin inek sütüne alerjisi var ise bir zaman bebeğinize mutlaka inek sütü vermemeniz gerekiyor. Yine benzer biçimde yumurta alerjisi teşhisi konan bir bebek yumurtadan ve yumurtanın içine girdiği bütün diğer yiyeceklerden uzak durmalıdır.

 
 
 

Okumaya devam etmek için bir sonraki makalemiz olan Bebeklerde balgam nasıl atılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

 

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?